Паун: Мађари су најјачи у нападу!

Селектор младе репрезентације Србије Вељко Пауновић очекује тежак дуел против Мађарске у осмини финала Светског првенства на Новом Зеланду.

Фудбал 08.06.2015 | 17:00
Паун: Мађари су најјачи у нападу!

Србија је освојила групу Д, Мађарска била трећа у групи Е, а састају се у среду у 6 часова ујутру.

"Мађарска је озбиљан тим, заслужено су се пласирали на СП и имају квалитет. Њихова група је такође била доста тешка, имали су Бразил и Нигерију, са којима су се равноправно борили, а победили су Северну Кореју", рекао је Пауновић.

Он је казао да је напад највећа снага Мађарске, као и да је сигуран да нико неће потценити ривала.

"Јако су опасни у офанзивном делу, имају неколико одличних фудбалера, пре свега бих издвојио момка са бројем 9 (Бенце Мерво), који је и овде дао четири поготка, један од њих Бразилцима. Умеју добро да запрете и из контранапада. Све у свему чека нас тешких 90 минута, сигуран сам да ниједан од мојих играча неће ни за тренутак потценити Мађаре", рекао је Пауновић.

Србија је у априлу играла са Мађарском пријатељски меч у Београду и победила 4:3, али је селектор рекао да то ништа не значи.

"Много је времена прошло од тада, та утакмица није реалан репер за овај тренутак, јер су они много променили тим и селектора. Преузео их је Бернд Шторк, који им је усадио чврстину и дисциплину, што су и показали на Првенству Европе чији су били домаћини. Имаћемо сасвим довољно времена да се бавимо њима у наредним данима, да их добро простудирамо, анализирамо мане и врлине и да се добро припремо за овај меч", рекао је Пауновић.

Србија је у првој утакмици изгубила од Уругваја 1:0, али је онда добила Мали и Мексико са по 2:0, али селектор не жели да се прави еуфорија.

"Рекао сам момцима да од овог тренутка сву снагу и мисли усмеравамо на утакмицу са Мађарском. Изашли смо као победници из 'групе смрти', што је леп осећај, али морамо да наставимо у истом стилу: одговорно, професионално, озбиљно... У сваком дуелу ћемо бити такви и играћемо са Мађарском као да је финале, јер је овде за нас свака утакмица као финале", рекао је Пауновић.

Капитен репрезентације Србије, голман Предраг Рајковић, није превише оптерећен именом противника у осмини финала.

"Искрено, свеједно ми је било против кога ћемо играти, али свакако је боље против Мађарске него против Нигерије. Сигурно да нас очекује још један тежак меч, већина играча се добро познају мада је никад нисам играо против ове њихове генерације", рекао је Рајковић.

Коментари / 0

Оставите коментар