Paun: Mađari su najjači u napadu!

Selektor mlade reprezentacije Srbije Veljko Paunović očekuje težak duel protiv Mađarske u osmini finala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Fudbal 08.06.2015 | 17:00
Paun: Mađari su najjači u napadu!

Srbija je osvojila grupu D, Mađarska bila treća u grupi E, a sastaju se u sredu u 6 časova ujutru.

"Mađarska je ozbiljan tim, zasluženo su se plasirali na SP i imaju kvalitet. Njihova grupa je takođe bila dosta teška, imali su Brazil i Nigeriju, sa kojima su se ravnopravno borili, a pobedili su Severnu Koreju", rekao je Paunović.

On je kazao da je napad najveća snaga Mađarske, kao i da je siguran da niko neće potceniti rivala.

"Jako su opasni u ofanzivnom delu, imaju nekoliko odličnih fudbalera, pre svega bih izdvojio momka sa brojem 9 (Bence Mervo), koji je i ovde dao četiri pogotka, jedan od njih Brazilcima. Umeju dobro da zaprete i iz kontranapada. Sve u svemu čeka nas teških 90 minuta, siguran sam da nijedan od mojih igrača neće ni za trenutak potceniti Mađare", rekao je Paunović.

Srbija je u aprilu igrala sa Mađarskom prijateljski meč u Beogradu i pobedila 4:3, ali je selektor rekao da to ništa ne znači.

"Mnogo je vremena prošlo od tada, ta utakmica nije realan reper za ovaj trenutak, jer su oni mnogo promenili tim i selektora. Preuzeo ih je Bernd Štork, koji im je usadio čvrstinu i disciplinu, što su i pokazali na Prvenstvu Evrope čiji su bili domaćini. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da se bavimo njima u narednim danima, da ih dobro prostudiramo, analiziramo mane i vrline i da se dobro pripremo za ovaj meč", rekao je Paunović.

Srbija je u prvoj utakmici izgubila od Urugvaja 1:0, ali je onda dobila Mali i Meksiko sa po 2:0, ali selektor ne želi da se pravi euforija.

"Rekao sam momcima da od ovog trenutka svu snagu i misli usmeravamo na utakmicu sa Mađarskom. Izašli smo kao pobednici iz 'grupe smrti', što je lep osećaj, ali moramo da nastavimo u istom stilu: odgovorno, profesionalno, ozbiljno... U svakom duelu ćemo biti takvi i igraćemo sa Mađarskom kao da je finale, jer je ovde za nas svaka utakmica kao finale", rekao je Paunović.

Kapiten reprezentacije Srbije, golman Predrag Rajković, nije previše opterećen imenom protivnika u osmini finala.

"Iskreno, svejedno mi je bilo protiv koga ćemo igrati, ali svakako je bolje protiv Mađarske nego protiv Nigerije. Sigurno da nas očekuje još jedan težak meč, većina igrača se dobro poznaju mada je nikad nisam igrao protiv ove njihove generacije", rekao je Rajković.

Komentari / 0

Ostavite komentar