Њемачка забранила коментаре на ћирилици!

Увредљиви коментари су најпре брисани један за другим, али би се одмах појавили нови, истако је портпарол немачке владе у образложењу блокаде

Свијет 07.06.2015 | 16:28
Њемачка забранила коментаре на ћирилици!

Немачка влада је наложила блокаду свих ћириличних коментара на Инстаграм профилу канцеларке Ангеле Меркел, након поплаве увредљивих коментара из Русије, изјавио је портпарол владе за лист Франкфуртер Алгемајне цајтунг.

"У циљу бољег разумевања, коментари на другим језицима осим немачког и енглеског су укинути", објаснио је он.

Отворен прошле среде, Инстаграм профил немачке канцеларке за кратко време је засут опсценим порукама на ћирицили. У појединим случајевима су то била препуцавања Руса и Украјинаца у вези са сукобом њихове две земље.

Увредљиви коментари су најпре брисани један за другим, али би се одмах појавили нови, истако је портпарол немачке владе у образложењу блокаде.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боки

07.06.2015 20:22

Па ко јој је могао неки лијеп коментар упитити.Само цензурису они и коментаре радника који због санкција Русији добисе отказе.Само у МАН у 2000

ОДГОВОРИТЕ
Name

иван

07.06.2015 22:34

Велика Србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој бивси

08.06.2015 00:24

Он има дивне манире али сав зивот му је на њемацким 'бабама' и старим хомосексуалцима. Боље је некад цути и просту ријец и знати тај је цовјек и неце те **бати за визу.

ОДГОВОРИТЕ