Njemačka zabranila komentare na ćirilici!

Uvredljivi komentari su najpre brisani jedan za drugim, ali bi se odmah pojavili novi, istako je portparol nemačke vlade u obrazloženju blokade

Svijet 07.06.2015 | 16:28
Njemačka zabranila komentare na ćirilici!

Nemačka vlada je naložila blokadu svih ćiriličnih komentara na Instagram profilu kancelarke Angele Merkel, nakon poplave uvredljivih komentara iz Rusije, izjavio je portparol vlade za list Frankfurter Algemajne cajtung.

"U cilju boljeg razumevanja, komentari na drugim jezicima osim nemačkog i engleskog su ukinuti", objasnio je on.

Otvoren prošle srede, Instagram profil nemačke kancelarke za kratko vreme je zasut opscenim porukama na ćiricili. U pojedinim slučajevima su to bila prepucavanja Rusa i Ukrajinaca u vezi sa sukobom njihove dve zemlje.

Uvredljivi komentari su najpre brisani jedan za drugim, ali bi se odmah pojavili novi, istako je portparol nemačke vlade u obrazloženju blokade.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Boki

07.06.2015 20:22

Pa ko joj je mogao neki lijep komentar upititi.Samo cenzurisu oni i komentare radnika koji zbog sankcija Rusiji dobise otkaze.Samo u MAN u 2000

ODGOVORITE
Name

ivan

07.06.2015 22:34

Velika Srbija

ODGOVORITE
Name

Moj bivsi

08.06.2015 00:24

On ima divne manire ali sav zivot mu je na njemackim 'babama' i starim homoseksualcima. Bolje je nekad cuti i prostu rijec i znati taj je covjek i nece te **bati za vizu.

ODGOVORITE