Милион евра Италија даје за поплављене у БиХ

У оквиру друге фазе пројекта помоћи поплављеним подручјима у БиХ Влада Италије обезбиједила је милион евра за шест локалних заједница.

Босна и Херцеговина 04.06.2015 | 13:34
Милион евра Италија даје за поплављене у БиХ

Средства су намјењена најугроженијим породицама, пољопривредним произвођачима, те малим и средњим предузећима из Зворника, Дервенте, Сребренице, Маглаја, Санског Моста и Орашја.

Средства италијанске помоћи БиХ искористиће преко хиљаду породица пољопривредних произвођача и 90 предузећа са више од 300 запослених у шест локалних заједница. Осим тога Зворник ће добити нови мост на Сапни, Дервента заштитни канал у индустријској зони, а у Санском Мосту ће бити обновљена бибилотека.

"Пројекат је укупно вриједан милион евра. Имплементација пројекта ће трајати 15 мјесеци а почињено одмах. Окончали смо административне припреме и ових дана ће бити објевљени конкурси за додјелу средстава", изјавио је Руђеро Кориаса амбасадор Италије у БиХ.

Захваљући се на помоћ министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић изразио је наду да ће Влада Италије препознати потребу и након имплементације овог пројекта обезбиједити сличну, а можда и већу подршку за локалне заједнице у БиХ.

У имплементацију средстава помоћи Владе Италије биће укључена ресорна министарства Савјета министара БиХ, ентитетских влада те власти локалних заједница корисника финансијске помоћи.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бл

04.06.2015 11:48

БОЉЕ ДА ЈЕ СВУ ПОМОЦ ДАО КОМАРИЦИ ЈЕР ЈЕ ПРОБРАО СВЕ ГДЈЕ НЕ ЗИВЕ СРБИ ОНИ БИ НАМА СРБИМА МОЗДА ПОСЛАЛИ НОВИ ПОТОП

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

04.06.2015 12:54

Благо Додику етооо му пара.

ОДГОВОРИТЕ