Milion evra Italija daje za poplavljene u BiH

U okviru druge faze projekta pomoći poplavljenim područjima u BiH Vlada Italije obezbijedila je milion evra za šest lokalnih zajednica.

Bosna i Hercegovina 04.06.2015 | 13:34
Milion evra Italija daje za poplavljene u BiH

Sredstva su namjenjena najugroženijim porodicama, poljoprivrednim proizvođačima, te malim i srednjim preduzećima iz Zvornika, Dervente, Srebrenice, Maglaja, Sanskog Mosta i Orašja.

Sredstva italijanske pomoći BiH iskoristiće preko hiljadu porodica poljoprivrednih proizvođača i 90 preduzeća sa više od 300 zaposlenih u šest lokalnih zajednica. Osim toga Zvornik će dobiti novi most na Sapni, Derventa zaštitni kanal u industrijskoj zoni, a u Sanskom Mostu će biti obnovljena bibiloteka.

"Projekat je ukupno vrijedan milion evra. Implementacija projekta će trajati 15 mjeseci a počinjeno odmah. Okončali smo administrativne pripreme i ovih dana će biti objevljeni konkursi za dodjelu sredstava", izjavio je Ruđero Koriasa ambasador Italije u BiH.

Zahvaljući se na pomoć ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović izrazio je nadu da će Vlada Italije prepoznati potrebu i nakon implementacije ovog projekta obezbijediti sličnu, a možda i veću podršku za lokalne zajednice u BiH.

U implementaciju sredstava pomoći Vlade Italije biće uključena resorna ministarstva Savjeta ministara BiH, entitetskih vlada te vlasti lokalnih zajednica korisnika finansijske pomoći.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bl

04.06.2015 11:48

BOLJE DA JE SVU POMOC DAO KOMARICI JER JE PROBRAO SVE GDJE NE ZIVE SRBI ONI BI NAMA SRBIMA MOZDA POSLALI NOVI POTOP

ODGOVORITE
Name

simo

04.06.2015 12:54

Blago Dodiku etooo mu para.

ODGOVORITE