Емина банкротирала?!

Власти почеле да испитују порекло имовине познатог певача и композитора. Певачица за „Блиц“ каже да су то само приче.

Забава 02.06.2015 | 07:55
Емина банкротирала?!

Ми смо поштени људи, нисмо криминалци па да проневеримо новац на било који начин. Поштено зарађујемо и бавимо се овим послом. Никада нисмо имали проблема са законом.- рекла је за Блиц певачица Емина Јаховић, када смо је питали о писању турских медија да њен супруг Мустафа Сандал, један од најпознатијих турских певача и композитора, има проблема са законом око утаје пореза и превара.

Емина је ових дана боравила у Београду, јер је снимала спот за нову песму.

Главна тема турских медија последњих дана јесте новац који овај пар немилице троши, а новинари постављају увек исто питање: „Одакле им?!



Како пишу турски медији, све је кренуло када је један композитор из Грчке тужио Мустафу Сандала за ауторска права, наводећи да је Сандал украо његову песму коју је обрадио, продавао преко интернета и тако зарадио читав милион турских лира (око 350.000 евра) за два месеца! Тада су кренуле приче о превари и тамошње власти почеле су проверу порекла имовине коју Мустафа и Емина поседују.

Медији у Турској кажу да Сандалу прети одузимање имовине стечене у претходних петнаест година због новца који је, како они тврде, прао од 2001. године најпре преко издавачке куће свог менаџера, а затим и преко своје. Менаџер је наводно осуђен на три године затвора и наплаћено је два милиона лира (700.000 евра), а Мустафа је још на суду.

Сандалов адвокат тражио је да се певачу суди по старом закону из 2000. године, по ком би добио затворску казну од три до шест месеци и казну до 50 милиона лира (17 милиона евра), док тужилаштво инсистира да му се суди по новом закону по коме је за овакво дело прописана затворска казна до две и по године, а новчана око 52 милиона евра.

- То су само приче, колико да се пише. Све је то преувеличано. Писало се о некретнинама и о броду који смо купили, али нема то везе са проневером новца - каже Емина.

Јахта се води на њено име
На питање „Блица” да открије да ли ће скупоцена јахта коју је њен супруг недавно купио за два милиона евра, а за опремање наводно потрошио још преко сто хиљада, како су и писали турски медији, носити њено име, Емина се збунила:
- Па, мислим то је... ми смо... Мало је глупо да причам о томе - рекла је Емина, а онда се посаветовала са својим ПР-ом који јој је рекао шта да каже.
- Те ствари немају везе са мојом каријером - кратко је одговорила. Нова јахта се, иначе, како кажу турске новине, води на име Емине Сандал.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фино

02.06.2015 16:49

Неко би помислио да сам Вава или Ванга, а оно само логицно размисљање- мислим моји коментари о дотицним прије 3 или висе мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ