На данашњи дан рођена Мерилин Монро

На данашњи дан 1926. године, рођена је америчка филмска глумица Норма Џин Мортенсон, позната као Мерилин Монро, једна од највећих звезда и секс-симбола америчког филма педесетих година XX века. Године 1962. извршила је самоубиство.

Забава 01.06.2015 | 09:51
На данашњи дан рођена Мерилин Монро

Позната глумица рођена је као Норма Џин Мортенсон 1. јуна 1926. године у Лос Анђелесу. Своје детињство и тинејџерске дане провела је углавном по сиротиштима, јер ју је отац оставио, а мајка јој је релативно брзо после порођаја послата у болницу за ментално оболеле особе.

1946. године дошла је у Холивуд и после неколико филмова који нису били нарочито запажени, споредном улогом у хиту „Све о Еви" скреће пажњу на себе. Мерилин је врло тешко падало што су јој целог живота додељиване улоге наивних и празноглавих плавуша, и девојака жељних новца, због чега, како је мислила, није могла да покаже своје глумачке вредности.
Када није снимала, радила је као фото модел сликајући се обнажена за календаре, па је убрзо постла један од највећих секс симбола. Иако је желела да је памте као глумицу, ово је до данас остала прва асоцијација на ову лепу плавушу.

Ипак, Амерички филмски институт је њен потенцијал препознао сместивши је на шесто место на листи десет највећих глумица свих времена.

Њена смрт била је предмет разних спекулација и теорија завере. Постоје индиције да је убијена због љубавне афере са америчким председником Џоном Кенедијем, да се из нехата отровала прекомерним узимањем лекова или да је себи смишљено одузела живот, решивши да оконча са непрестаним разочарењима у каријери и љубавном животу.

Извор: Дневно.рс

Коментари / 0

Оставите коментар