Рату кредита платио на необичан начин

Службеницу СГ Сплитске банке на Брдима спасао је крај смене, јер би вероватно и након два дана исписивала 3420 налога за наплату кредита у „швајцарцима“, и то од само једног Сплићанина који је своју месечну рату одлучио подмирити у кованицама по једну куну. Једна куна, један налог.

Регион 01.06.2015 | 07:16
Рату кредита платио на необичан начин

Преузимањем кредита од свог оца, дошао је на шалтер где му је радница банке рекла да испуни налог на 3420 куна. Клијент је тада рекао да ће рату уредно подмирити, али да ће за сваку куну испунити по један налог.

Банке су многима загорчале животе

"На тај начин одлучио сам банци загорчати живот, као што они мени и мојој породици загорчавају живот већ дуже време. Искрено сам се надао да ће седам банака које смо ми из удружења Франак тужили након недавне пресуде Врховног суда започети с клијентима договарати начине отплате. Будући да они нису то урадили, ја сам на тај начин одлучио сам преузети ствар у своје руке. Имам право да отплатим кредит како желим, па чак и у кованицама од по куну или по 10 липа", каже Иван Марас за Слободну Далмацију.

Иако је у пословницу банке дошао око 17.15 сати с новчаницама по 200 куна, инсистирао је да целокупну рату плати кованицама од по једну куну.

Службеница је одговорна радила свој посао

"Службеница је без поговора почела штампати налоге по куну и уносити их у кумпјутер: Немам никакав приговор на њен рад, била је врло професионална. Наравно, док је она штампала налоге, створио се велики ред и људи су негодовали. Разговарала је са мном и шефица пословнице, а и њен шеф, али нисам одступио од своје намере. До завршетка радног времена у 19 сати, иштампали смо 54 или 55 налога по једну куну и онда сам одлучио да иштампа један велики налог на 3146 куна, тако да им још за рату овог месеца дугујем око 200 куна. Тај ћу износ уплатити ових дана поново све по куну", додаје Марас.

Клијенти који су се налазили у банци, били су приморани да се преорјентишу на друге шалтере, па је функционисање банкарских послова било отежано.

Незаинтересоване банке

"Мени је јасно да банке раде за профит, али ми никако није јасно колика је њихова незаинтересованост за клијенте и за договор са нама који имамо кредите у швајцарским францима. На такав потез сам се одлучио, јер су многе породице, кој нису могле плаћати свој кредит, избачене из својих станова или кућа, управо због тога што су износи кредита полетели у небо", каже Сплићанин yа Слободну Далмацију.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

01.06.2015 05:25

Поздрав за ове уплате!Немамо дрзаву зато банкари раде ста хоце!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

југа

01.06.2015 05:42

Мислите на Југославију, кад пишете да немамо државу, с обзиром да се ово десило у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

01.06.2015 06:16

Ниси им се пуно осветио,опет је банка профитирала по сваком вирману колика је провизија....хехе ко је њих зајебо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

01.06.2015 07:49

Нема провизије за уплату рате кредита на салтеру банке у којој је кредит подигнут ;)

Name

Свицарац

01.06.2015 07:57

Свајцарци није то само у Хрватској да се дизе камата послије потписа тренутног уговора. Стоји лијепо у уговору да банка мозе да дизе камате. А ми најпаметнији па не треба да цитамо уговор само ста казе онај у банци то и слусамо. И сада га Свицарци мало на..бали и јос се буне, кад сте дизали кредит није могао нико од вас остати колико сте паметни били.

ОДГОВОРИТЕ