Правно потиснути тероризам из БиХ

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је да се са Тужилаштвом БиХ и полицијским агенцијама трага за рјешењима која ће дати ефикасан и брз одговор на борбу против тероризма, како би се уништио свим могућим правним средствима и потиснуо из БиХ.

Босна и Херцеговина 30.05.2015 | 21:48
Правно потиснути тероризам из БиХ

"Треба погледати истини у очи и признати да имамо проблем са тероризмом у БиХ, да имамо проблем са радикалном, екстремном и насилном идеологијом, да имамо појединце који врбују, заговарају, подстрекавају и финансирају терористичке активности", рекао је Мектић за сарајевско "Ослобођење".

Он је истакао да је формирана већа радна група која ће на нивоу БиХ радити стратегију за превенцију и борбу против тероризма, у којој ће предвидјети мјере дерадикализације БиХ.

Мектић је навео и да локалне заједнице морају донијети своје стратегије, додајући да се мора пронаћи начин дјеловања у радикалним заједницама.

"Немамо избора. Или ћемо поразити тероризам или ће тероризам побиједити БиХ. Са мјерама које планирамо, уништићемо ту шаку криминалаца и превараната који варају и врбују људе за нешто што није никаква цивилизацијска вриједност, никакво демократско достигнуће и начин живота", каже Мектић.

Наглашавајући велику улогу вјерских заједница у овом периоду, Мектић је изразио убјеђење да су врхови вјерских заједница у БиХ опредијељени за рјешавање питања тероризма, јер се екстремни радикализам често поистовјећује са начином практиковања вјере.

Министар очекује да ће Тужилаштво БиХ резултатом свога рада оправдати значајно повећање буџета које му је додијељено. Он је истакао да ће на тужиоцу бити одговорност да прикупи довољан квантум сумњи да је неко починио дјело тероризма и да та оптужница мора завршити осуђујућом пресудом.

Министар безбједности тврди да ће на челу полицијских агенција бити професионалци, људи предани послу који су спремни да сарађују са свим институцијама у БиХ.

 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Министре

30.05.2015 08:50

Подрзавао сам вас све до неки дан кад сам видио да се ви бавите само ко с цијом зеном оргија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

30.05.2015 09:37

Па њега су прозвали да оргија посто му тај твој Ким Ун Додо не мозе ниста. И он само његовим новинарима поруцио нек провјере јахту. Њему да су имали иста сигурно то Додини полтронцици не би објавили. Покусали мало јер СИПА испитује гдје је нестало 10 мил. Послије банкрота Бобар банке. У томе је игранка драги мој господине. И настави слободно да га подрзавас нецес погријесити.

Name

Саса

30.05.2015 11:57

Министар да се бави оргијањем? Ало он је министар безбедности није приватни детектив.

Name

ДПС

30.05.2015 08:54

Терористицко постројавање цетника у Висеграду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

31.05.2015 07:25

па нису четници терористичка организација.

Name

ре.ДПС

31.05.2015 10:05

Висеград српски град и наравно да це се постројавати цетници као стара српска гарда, а зна се ко су терористи ...... мислим знате се ко сте терористи али нецете дуго, бар овдје .... ХАХАХАХАХХАХАХАХАХА

Name

сноуден

30.05.2015 09:15

Мој министре па проблем је управо у тим агенцијама суду БиХ, и тузиластву БиХ, погледајте колико вам трају слуцајеви досадасњих лица оптузених за тероризам јос нису заврсени пет година, па сто болан исмијавате градјане. Не постоји воља да се се ова ставка око борбе против тероризма рјеси као нити воља против корупције и криминала.Ето вам министре слуцај Стрмица па види ко крије тај криминал у тузиластву БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ДПС

30.05.2015 09:22

Нису цетници него твоја браца дјихадлије и балвани

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.05.2015 10:14

Није то више шачица, док ви сконтате шта се догодило овдје ће одсјецати главе као у Сирији и осталим земљама. Ви сте најмљавија организација у свјету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИНИСТАР

30.05.2015 10:21

Поздрав за министра Мектица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хрвоје

30.05.2015 11:05

Министре стизе ти помоц из БН савјетник Дјуро С . Ниста ви нисте бољи од СНСД мозда и гори. Бице да је Додик ипак цар за вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рјесење

30.05.2015 11:32

Рјесење је врло једноставно:забрана фасистицких и екстремних група тј цетника устаса и ИСИЛоваца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг

30.05.2015 11:33

Проблем је сто овај министар оцигледно селективно приступа проблему тероризма.Зар није терор односно тероризам узнемиравање и застрасивање босњацких цивила у цитавој И.Босни ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.05.2015 16:25

Кад буду цетници убијали полицајце ,новинаре и постављали бомбе по свијету као сто то раде муслимански терористи бице и прогласени таквим.Ни највеци србомрсци неа свијету не спомињу цетницки него исламски тероризам .Призовите се ви памети јер вама који то браните првима це се то о главу обити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Боки

30.05.2015 21:20

Управу си,одсијецају главе,али и цетници су пуно босњацких глава одсјекли.Буди принципијелан,ако несто осудјујес код других и то справом ,онда морас исто то радити и у свом двористу.

Name

Блиц јавља:

30.05.2015 20:29

Петорица Чачана претучена у Сарајеву Петорицу чланова Мото клуба "Чопер" из Чачака претукло је поред Бегове џамије у Сарајеву око 30 људи, који су једног мотоциклисту теже повредили. Чуо је да разговарају преко мотороле са неким ко је рекао полицајцима да мотоциклисте изведу из Сарајева, а да затим поцепају записник и да не пишу пријаве. Небојша је рекао да је од једног пролазника чуо да је комплетно место напада покривено камерама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сликар

30.05.2015 21:16

Драгане,ти си ме заиста изненадио својом прицом и то је оставило негативан утисак.Испаде ти несто тамо сликас и онда јадним новинарима нудис да испитују.Мој министре,знам доста тих новинара који немају хљеба да једу,нико их не стити нипред судом,нит пред кабадахијама.Или ради ил се посла мани.

ОДГОВОРИТЕ