Чубриловић: Пензије неће бити смањене

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да реформски процеси Владе Српске неће ићи на штету пензионера, те истакао да пензије неће бити смањење и да ће се редовност исплате поштовати.

Република Српска 29.05.2015 | 12:04
Чубриловић: Пензије неће бити смањене

"То је оно што интересује људе и иза чега ће стајати Влада и већина у Народној скупштини Републике Српске", рекао је Чубриловић новинарима у Теслићу у паузи редовне годишње сједнице Скупштине Удружења пензионера Републике Српске.

Чубриловић је истакао да Влада Српске са социјалним партнерима треба да усагласи поједине ставове у условима када постоји притисак страног фактора, који жели да се усвајају европски стандарди и када се треба прилагодити постојећем привредном амбијенту.

Он је изразио наду да ће се у догледно вријеме ситуација окренути у корист пензионера, подсјетивши да је за Фонд ПИО прошле године издвојено више од 41 милиона КМ, али да то, нажалост, није битно утицало на стандард ове популације.

Чубриловић је навео да Влада Републике Српске и све институције треба да поклоне посебну пажњу пензионерима, који су имали доста разумијевања, дали велики допринос за стварање Српске и учествовали у креирању укупне политике.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

пензионер

29.05.2015 10:14

Овај дебелокожац врло успјешно се продаје већ 10 година. Кажу да је осигурао и десето кољено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

печат

29.05.2015 10:14

Докле су дошли ниско да спомињу тако мизерне и социјалне пензије које дају биједи годинама, без неког реалног повећања за живот човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

погле га сад

29.05.2015 10:55

У свим јавним предузећима која су била под њим као министром саобраћаја и веза РС, оставио је прах и пепео. Зато је ваљда награђен мјестомк предсједника скупштине. Шта ти је балканска политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

29.05.2015 10:56

Треба пензије и уполовити ..Људи живе ко мали богови ,нико ништа неради,само се троши и критикује власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

29.05.2015 14:45

....који криминалац....зиви ко да је водеци привредник..не зна ста има...а на дрзавним јаслама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

29.05.2015 16:12

Да само знас да цес и ти пјевати на Туњицама, надам се брзо.

ОДГОВОРИТЕ