Čubrilović: Penzije neće biti smanjene

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da reformski procesi Vlade Srpske neće ići na štetu penzionera, te istakao da penzije neće biti smanjenje i da će se redovnost isplate poštovati.

Republika Srpska 29.05.2015 | 12:04
Čubrilović: Penzije neće biti smanjene

"To je ono što interesuje ljude i iza čega će stajati Vlada i većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Čubrilović novinarima u Tesliću u pauzi redovne godišnje sjednice Skupštine Udruženja penzionera Republike Srpske.

Čubrilović je istakao da Vlada Srpske sa socijalnim partnerima treba da usaglasi pojedine stavove u uslovima kada postoji pritisak stranog faktora, koji želi da se usvajaju evropski standardi i kada se treba prilagoditi postojećem privrednom ambijentu.

On je izrazio nadu da će se u dogledno vrijeme situacija okrenuti u korist penzionera, podsjetivši da je za Fond PIO prošle godine izdvojeno više od 41 miliona KM, ali da to, nažalost, nije bitno uticalo na standard ove populacije.

Čubrilović je naveo da Vlada Republike Srpske i sve institucije treba da poklone posebnu pažnju penzionerima, koji su imali dosta razumijevanja, dali veliki doprinos za stvaranje Srpske i učestvovali u kreiranju ukupne politike.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

penzioner

29.05.2015 10:14

Ovaj debelokožac vrlo uspješno se prodaje već 10 godina. Kažu da je osigurao i deseto koljeno.

ODGOVORITE
Name

pečat

29.05.2015 10:14

Dokle su došli nisko da spominju tako mizerne i socijalne penzije koje daju bijedi godinama, bez nekog realnog povećanja za život čovjeka.

ODGOVORITE
Name

погле га сад

29.05.2015 10:55

У свим јавним предузећима која су била под њим као министром саобраћаја и веза РС, оставио је прах и пепео. Зато је ваљда награђен мјестомк предсједника скупштине. Шта ти је балканска политика.

ODGOVORITE
Name

zero

29.05.2015 10:56

Treba penzije i upoloviti ..Ljudi žive ko mali bogovi ,niko ništa neradi,samo se troši i kritikuje vlast.

ODGOVORITE
Name

Posten

29.05.2015 14:45

....koji kriminalac....zivi ko da je vodeci privrednik..ne zna sta ima...a na drzavnim jaslama.

ODGOVORITE
Name

Nikola

29.05.2015 16:12

Da samo znas da ces i ti pjevati na Tunjicama, nadam se brzo.

ODGOVORITE