РГ: Стен је прејак! Лајовић узео само сет!

Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је у другом колу Ролан Гароса од Стана Вавринке, после борбе у четири сета – 3:1 (3:6, 4:6, 7:5, 6:3).

Тенис 27.05.2015 | 14:40
РГ: Стен је прејак! Лајовић узео само сет!

Био је ово први међусобни дуел Србина и Швајцарца у оквиру АТП тура, а једини досадашњи окршај, у Дејвису Купу прошле године, Вавринка је такође добио у четири сета.

У првом сету видели смо велику борбу, да би Вавринка тек у самом финишу успео да искористи брејк прилику и стигне на корак до сета, који је касније потврдио својим сервисом без изгубљеног поена.

Други део игре почео је новом шансом за Швајцарца, али је Лајовић овога пута успео да се извуче. Међутим, већ у трећем гему му то није пошло за руком, а Стан је до вођства од 2:0 у сетовима још једном одузео сет ривалу и, поред осцилација, дошао на сет до пролаза.

И у уводним гемовима трећег сета виђена је слична ситуација, да би после изјендаченог старта видели прави фестивал брејкова – укупно четири. Таман када се чинило да ћемо гледати тај-брејк Србин је подигао ниво игре, сачекао шансу и прву сет лопту претвоврио у 2:1 у сетовима.

Нажалост, Лајовић није успео да задржи моментум, па је четврти сет отворио на најгори могући начин – изгубљеним сервисом. Ситуација се додатно погоршала када је Вавринка направио нови брејк и повео са 4:1, а једино што је Дуци успео да уради до краја дуела био је један враћени брејк.

Вавринка ће у наредном колу играти са Стивом Џонсоном из Америке.

Коментари / 0

Оставите коментар