RG: Sten je prejak! Lajović uzeo samo set!

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u drugom kolu Rolan Garosa od Stana Vavrinke, posle borbe u četiri seta – 3:1 (3:6, 4:6, 7:5, 6:3).

Tenis 27.05.2015 | 14:40
RG: Sten je prejak! Lajović uzeo samo set!

Bio je ovo prvi međusobni duel Srbina i Švajcarca u okviru ATP tura, a jedini dosadašnji okršaj, u Dejvisu Kupu prošle godine, Vavrinka je takođe dobio u četiri seta.

U prvom setu videli smo veliku borbu, da bi Vavrinka tek u samom finišu uspeo da iskoristi brejk priliku i stigne na korak do seta, koji je kasnije potvrdio svojim servisom bez izgubljenog poena.

Drugi deo igre počeo je novom šansom za Švajcarca, ali je Lajović ovoga puta uspeo da se izvuče. Međutim, već u trećem gemu mu to nije pošlo za rukom, a Stan je do vođstva od 2:0 u setovima još jednom oduzeo set rivalu i, pored oscilacija, došao na set do prolaza.

I u uvodnim gemovima trećeg seta viđena je slična situacija, da bi posle izjendačenog starta videli pravi festival brejkova – ukupno četiri. Taman kada se činilo da ćemo gledati taj-brejk Srbin je podigao nivo igre, sačekao šansu i prvu set loptu pretvovrio u 2:1 u setovima.

Nažalost, Lajović nije uspeo da zadrži momentum, pa je četvrti set otvorio na najgori mogući način – izgubljenim servisom. Situacija se dodatno pogoršala kada je Vavrinka napravio novi brejk i poveo sa 4:1, a jedino što je Duci uspeo da uradi do kraja duela bio je jedan vraćeni brejk.

Vavrinka će u narednom kolu igrati sa Stivom Džonsonom iz Amerike.

Komentari / 0

Ostavite komentar