Човић опет напада Лисца: Лажеш и манипулишеш!

Кошаркашки клуб Црвена звезда послао је званични допис АБА лиги у циљу регулисања свих спорних питања око промене власничких и управљачких права.

Кошарка 28.05.2015 | 13:20
Човић опет напада Лисца: Лажеш и манипулишеш!

‘Црвено-бели’ су један од три клуба који нису потписали нови Друштвени уговор по којем би 80 одсто власништва регионалног такмичења припало 80 одсто лиге, а остатак физичким лицима, а први човек би и даље остао Роман Лисац.

Управо због неслагања са власничком структуром такмичења, ФИБА је пре неколико месеци повукла признање АБА лиги, због чега је у априлу одржан састанак на којем је наговештено да ће цела лига прећи у руке клубова. Звезда је послала свој модел по којем би то требало да урађено, али је на састанку одржаном прошле недеље девет клубова потписало Друштвени уговор.

Од тада су се у медијима појавили различити ставови како челника лиге, тако појединих клубова, а Лисац је истакао да му нови став Звезде није јасан.

“Сада је већ јасно да сте Ви наше примедбе злонамерно и манипулативно протумачили представљајући их клубовима и јавности као да:
“Црвена звезда жели да стави под контролу АБА лигу”.
“Црвена звезда жели да управља АБА лигом”.
“Црвена звезда је остала усамљена јер су сви за “НОВИ” концепт”.
“Црвена звезда је променила свој став”.
“Не разумемо шта хоће Црвена звезда”.

Ово су грубе манипулације и неистине што не би смело да буде манир у односима пословних људи. Ви покушавате да гурате све клубове против Црвене звезде што Вам неће успети јер и сами сте свесни свих пропуста које сте учинили”, стоји између осталог у саопштењу Црвене звезде испод којег је потписан председник Небојша Човић.

Човић је истакао да је интерес ‘црвено-белих’ регионална лига која је призната од Евролиге, али и ФИБА.

“Интерес постојања регионалне лиге је изнад сваког појединачног – личног интереса па макар то био интерес шест или више приватних лица”, наглашава се у саопштењу.

У саопштењу се такође моле челници АБА да не застрашују српске клубове плаћањем котизације од 15.000 евра, пошто резултати из сезоне 2014/15 указују да не би требало ништа да плаћају.

“Могли бисмо још много тога да набрајамо, али нам то није циљ. Наш циљ је унапређење регионалне лиге по моделу који неће угрозити наше клубове, наше националне савезе и наше репрезентативне селекције. После свега, ми сасвим сигурно нећемо сносити одговорност за све даље компликације на релацији ФИБА – АБА, а и шире. Никако и никада нам неће бити јасно како је могуће да интерес шест приватних лица буде изнад интереса свих кошаркашких субјеката у региону”, истиче се у саопштењу.

Из кошаркашког клуба Црвена звезда такође су тражили записник са састанка одржаног прошле недеље, уз напомену да би он требало да буде сређен онако како је урађен стенограм са састанка у Београду средином априла. Уз све то, тражи се и нацрт новог Друштвеног уговора и термин заказивања Скупштине Сидро д.о.о, која стоји иза АБА лиге, са дневним редом и учесницима.

“Уколико су поједини клубови из нашег дописа од 19.05.2015. године, а захваљујући разноразним тумачењима, стекли утисак да је КК Црвена звезда имала намеру да их увреди или стави у подређен положај, ми им гарантујемо да нам то није било размишљање нити став. Уједно апелујемо на менаџмент клубова, а и физичка лица, да добро размисле какве ћемо сви заједно повући кораке јер се налазимо на великој раскрсници и тренутку препуном искушења, од којег зависи наша будућност”, стоји у саопштењу Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар