Да ли вам недостаје магнезијум?

Неопходан је за више од 300 хемијских реакција у телу, одржава кардиоваскуларни систем и ниво енергије у организму, помаже у опуштању.

Здравље 25.05.2015 | 10:58
Да ли вам недостаје магнезијум?

О магнезијуму се не говори често као о гвожђу, калцијуму или витамину Ц, а изузетно је битан за нормално функционисање организма. Истраживања показују да готово сваки други човек пати од недостатка овог минерала, а да то чак и не зна.

Највише га има у лиснатом поврћу, хељди, јечму, соји и орашастим плодовима, који су ретко на нашем јеловнику. Неки од симптома су поремећаји у срчаном ритму, мучнина, главобоља, камен у бубрегу, депресија, зујање у ушима, грчеви и слабост у мишићима, умор, расејаност.

Поједини лекари тврде да је магнезијум најважнији минерал за здравље и називају га чудотворним. Неопходан је за више од 300 хемијских реакција у телу, одржава кардиоваскуларни систем и ниво енергије у организму, помаже у опуштању, добар је за кости, а неке студије показују да нас штити од дијабетеса. Осим за здравље, важан је и за лепоту косе, коже и ноктију. Без њега бисмо били попут руже опуштених латица, упозоравају италијански стручњаци.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар