Учинићемо све за безбједност Вучића

Саветник албанског премијера изјавио је, уочи посете премијера Србије Тирани 27. маја, да постоји жеља да се међудржавни односи поправе и уђу у нормалне токове.

Регион 24.05.2015 | 17:45
Учинићемо све за безбједност Вучића

Шкељзен Маљићи је додао да ће Албанија учинити све да приликом посете Александра Вучића не буде никаквих инцидената.

"Иако постоји отпор у оба друштва, потребно је успоставити бољу сарадњу између Албаније и Србије. Више од историјске симболике сусрета премијера Александра Вучића и Едија Раме, охрабрује жеља да се међудржавни односи поправе и уђу у нормалне токове", оценио је Маљићи за РТК2.

У емисији која ће бити емитована у уторак на РТК2, Маљићи је оценио да Србија око Косова има свој став и да ће се о томе вероватно разговарати кад Вучић посети Тирану.

"Али, најважније је да се успоставе бољи билетарални односи и да се успостави боља сарадња на више нивоа, што је захтев и ЕУ и других међународних институција", навео је Рамин саветник.

Он је додао да у Албанији постоје политичке снаге које нису под контролом државе, а које би могле да протестују због доласка српског премијера.

"Албанска држава ће учинити све да та посета буде обезбеђена и да не буде никаквих инцидената. Посета је врло кратка, за 28. мај је предвиђена регионална конференција на којој ће и Вучић говорити, док су за први дан предвиђени билетерални сусрети, који ће се одвијати на простору који није у центру града. Безбедоносне припреме су врло јаке и не очекујем да ће бити провокација, бар не од власти", рекао је Малићи.

Он је навео да је посета албанског премијера Београду послужила за промену његовог имиџа и у ставу косовских Албанаца према њему, јер је већина до тог тренутка сумњала у њега.

Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

24.05.2015 16:03

Има наде и Француска је се са Њемацком,помирила и потписала споразум Пријатељсва!Има наде има!Ал кад на врби роди Гроздје!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

999

24.05.2015 16:57

Засто се не би могли договорити? Ево рецимо имају заједницког орла и црвену боју, јос само неки компромис око бијеле и плаве боје да направе.

Name

никола

24.05.2015 22:17

Какве наде?? Па одузели су нам скоро Косово!!? Какве наде за помирење? Ако си Србин никада се нецес помирити с непријатељом! Размислите ста писете, превисе српске крви је изливено!

ОДГОВОРИТЕ