Одузета роба вриједна око 150.000 марака

Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ привремено су одузели робу која се незаконито продавала на подручју општине Цазин, а чија се укупна вриједност процјењује на око 150.000 КМ.

Република Српска 24.05.2015 | 14:39
Одузета роба вриједна око 150.000 марака

"Ријеч је о роби која је пронађена приликом контроле на тржници 'Инцел' у Цазину, која је прокријумчарена на тржиште БиХ, за коју нису плаћене увозне дажбине, већ се продавала 'на црно'", саопштено је из УИО БиХ.

У питању су одјећа, обућа, теписи и торбе афро-азијског поријекла.

Приликом провјера уочена је и одређена количина робе која се односи на заштиту права интелектуалне својине, о чему је одмах путем телефона обавијештена Кантонална управа за инспекцијске послове Бихаћ.

Ријеч је о фалсификованој роби пронађеној код правног лица у Цазину, и то одређена количина мајица, панталона и кајишева "Томи Хилфигер", поло мајица "Ралф Лорен", мајица "пума", доњи дијелови тренерки, комплет тренерки и шорцева "адидас", патика "најк", патике "ол стар" и хлаче "Армани", укупне вриједности 37.000 КМ.

Против лица од којих је роба привремено одузета овлаштена службена лица УИО БиХ покренуће поступке пред надлежним правосудним органима, додаје се у саопштењу.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сајам у Цазину

24.05.2015 12:45

Хеј,Мунира, хеј Мунира гдје ти је Мухарем,гдје ти је Мухарем?Отишо је,отишо је,у Цазин на сајам,у Цазин на сајам!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

24.05.2015 12:50

А шта је са 2 милијарде украдене царине из УИО. Шта о том кажу инспектори, како то нису одузели?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

24.05.2015 13:05

То не долази у питање то су мало веце рибе, МАЛИ СУ ВАЗНИЈИ?

Name

Како јављају царсијски хабери

24.05.2015 20:02

Ово се толико осладило надлезним да су кренули јос једном у напад. Овај пут, Палермо је био спреман па су отисли празних руку. Инаце трговином се баве дугогодисњи незапослени, сиротиња. Купци су исти такви - немају паре за продавнице. Надлезни: но пассаран!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зз

24.05.2015 21:14

Јесу ли у овим активностима уцествовали и слузбеници који су пустени из притвора у којем су били због успесне акције Пандора,тада је утаја по Директору УИО била огромна и улаз робе на црно огроман.Цудо да се јос није огласио дозивотни председник синдиката УИО како би похвалио свог Директора о феноменално урадјеној акцији,где је у ствари стварна вредност робе цца 30.ооо,оо КМ.У овој акцији уцествовало је тридесетак слузбеника из целе дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ