Oduzeta roba vrijedna oko 150.000 maraka

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH privremeno su oduzeli robu koja se nezakonito prodavala na području opštine Cazin, a čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 150.000 KM.

Republika Srpska 24.05.2015 | 14:39
Oduzeta roba vrijedna oko 150.000 maraka

"Riječ je o robi koja je pronađena prilikom kontrole na tržnici 'Incel' u Cazinu, koja je prokrijumčarena na tržište BiH, za koju nisu plaćene uvozne dažbine, već se prodavala 'na crno'", saopšteno je iz UIO BiH.

U pitanju su odjeća, obuća, tepisi i torbe afro-azijskog porijekla.

Prilikom provjera uočena je i određena količina robe koja se odnosi na zaštitu prava intelektualne svojine, o čemu je odmah putem telefona obaviještena Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Bihać.

Riječ je o falsifikovanoj robi pronađenoj kod pravnog lica u Cazinu, i to određena količina majica, pantalona i kajiševa "Tomi Hilfiger", polo majica "Ralf Loren", majica "puma", donji dijelovi trenerki, komplet trenerki i šorceva "adidas", patika "najk", patike "ol star" i hlače "Armani", ukupne vrijednosti 37.000 KM.

Protiv lica od kojih je roba privremeno oduzeta ovlaštena službena lica UIO BiH pokrenuće postupke pred nadležnim pravosudnim organima, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sajam u Cazinu

24.05.2015 12:45

Hej,Munira, hej Munira gdje ti je Muharem,gdje ti je Muharem?Otišo je,otišo je,u Cazin na sajam,u Cazin na sajam!!

ODGOVORITE
Name

Cezar

24.05.2015 12:50

A šta je sa 2 milijarde ukradene carine iz UIO. Šta o tom kažu inspektori, kako to nisu oduzeli?

ODGOVORITE
Name

niko

24.05.2015 13:05

To ne dolazi u pitanje to su malo vece ribe, MALI SU VAZNIJI?

Name

Kako javljaju carsijski haberi

24.05.2015 20:02

Ovo se toliko osladilo nadleznim da su krenuli jos jednom u napad. Ovaj put, Palermo je bio spreman pa su otisli praznih ruku. Inace trgovinom se bave dugogodisnji nezaposleni, sirotinja. Kupci su isti takvi - nemaju pare za prodavnice. Nadlezni: no passaran!

ODGOVORITE
Name

zz

24.05.2015 21:14

Jesu li u ovim aktivnostima ucestvovali i sluzbenici koji su pusteni iz pritvora u kojem su bili zbog uspesne akcije Pandora,tada je utaja po Direktoru UIO bila ogromna i ulaz robe na crno ogroman.Cudo da se jos nije oglasio dozivotni predsednik sindikata UIO kako bi pohvalio svog Direktora o fenomenalno uradjenoj akciji,gde je u stvari stvarna vrednost robe cca 30.ooo,oo KM.U ovoj akciji ucestvovalo je tridesetak sluzbenika iz cele drzave.

ODGOVORITE