Холандија забрањује ношење бурке?

Делимична забрана ношења одевних предмета који у потпуности прекривају лице у јавности, предложиле су холандске власти, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Свијет 23.05.2015 | 09:21
Холандија забрањује ношење бурке?

Предложена забрана, коју претходно мора да одобри парламент, односиће се на све одевне предмете који покривају лице, укључујући скијашке маске и шлемове. Они се неће моћи носити у јавном транспорту, школама, владиним и здравственим установама.

Холандски премијер Марк Рутте рекао је новинарима у Хагу да ова "мера нема никакве везе са религијом".

"У слободној земљи као што је Холандија свако има право да се облачи како хоће, без обзира шта други мисле. Та слобода је лимитирана само у ситуацијама када је важно да људи једни другима гледају у лице", рекао је Рутте.

Подсетивши да само неколико стотина жена у Холандији носи одећу која их у потпуности покрива, он је додао да је ова мера потребна да би се осигурало поштовање вредности холандског друштва.

Извор: Србија Данас/Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Чича..

23.05.2015 20:42

Мени су ове цуре умотане у црно безвезе.Изгледају као нинџе.Кад мушкарци исламисти захтјевају од њих да се тако умотавају, сто, и они небуду тако замотани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

23.05.2015 20:44

Нису их требали ни примати овакве замотане

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиксел

24.05.2015 07:10

Исправна одлука владе Холандије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

24.05.2015 07:16

У време нестабилности, затегнутости у свету, није позељно да неко иде улицама градова а не зна се да ли је муско или зенско и носи ли несто испод одеце или не.

ОДГОВОРИТЕ