Украјина се припрема за руску офанзиву

Украјински председник Петро Порошенко, рекао је данас да је његова земља "у правом рату" с Русијом и да би Украјинци требало да се припреме за велику руску офанзиву.

Свијет 20.05.2015 | 08:01
Украјина се припрема за руску офанзиву

Порошенко је у интервјуу за БиБиСи (ББЦ), рекао и да не верује свом руском колеги Владимиру Путину, али да нема другу могућност осим да преговара с њим.

"Могу ли да будем потпуно отворен: ово није борба са сепаратистима које Русија подржава, ово је прави рат с Русијом", рекао је Порошенко.

"Чињеница да смо ухапсили војнике регуларних руских специјалних снага је јак доказ за то", додао је украјински председник.

Упитан да ли се плаши руске офанзиве на лето, Порошенко је одговорио.

"Плашим се свега. Мислим да припремају офанзиву и да би требало да будемо спремни. Мислим и да им не дајемо ни најмању шансу за провокацију. За то ће у потпуности они бити одговорни."

Порошенко је додао да, иако не верује Путину, нема другу могућност него да верује у дипломатију.

Он је рекао и да страхује да неки делови Украјине неће моћи да буду преузети од сепаратиста само војним средствима, што значи да је дипломатија једино решење.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Симе

20.05.2015 06:32

Ти си једна болесна будала коју американци пумпају, Новорусија је престала са дејствима али си ти активирао јединице и поцео гранатирати по цивилним циљевима поново. Наравно да те страх, мислис да це ти американци доци у помоц кад стигне руска армада???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.симе

20.05.2015 07:27

А ти као био тамо И видио ста је он урадио. Не труцкај глупости

Name

Мд

20.05.2015 08:35

Ти водис свој народ у пропаст због својих циљева

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

20.05.2015 13:25

ТИ ТРЕБАШ ДА СЕ ПЛАШИШ СВОГ СОПСТВЕНОГ НАРОДА.ЈЕДНИГ ДАНА КАД УКРАЈИНЦИ АЛИ ПРАВИ УКРАЈИНЦИ САЗНАЧЕ ПРАВУ ИСТИНУ О ВАШОЈ НАМЕРИ ДА ЗЕМЉУ ИСЦЈЕДИТЕ И ПРОДАТЕ СВЕ ШТО ВАЉА ТЕК СЕ ОНДА ПОЧНИТЕ ПЛАШИТИ.ФАШИЗАМ ЈЕ ВИШЕ ПУТА УНИШТЕН ТАКО ДА ПРЕСТАНИТЕ НА ВРЕМЕ ДОК ГА ЈОШ ИМАТЕ ЈЕР ЧЕ ПАСТИ НА ВАС ВЕЛИКА ШАКА ИСПОД КОЈЕ НЕЧЕТЕ ТАКО ЛАКО ИЗАЧИ.СМРТ ФАШИЗМУ!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за сссс

20.05.2015 19:22

Који је његов народ,ако је он Пољски Јевреј Петерманн.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.05.2015 21:31

Е мој глупане. Руси да хоће прегазили би вас за 2 дана, неби вам ни амер помогли мада није битно и да хоће.Само ви тражите ђавола и гранатирајте ДНР и захвалите "свом" становништву од којих је 80% за Русију али не смију још да се изјасне од вас фашиста.

ОДГОВОРИТЕ