Ukrajina se priprema za rusku ofanzivu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko, rekao je danas da je njegova zemlja "u pravom ratu" s Rusijom i da bi Ukrajinci trebalo da se pripreme za veliku rusku ofanzivu.

Svijet 20.05.2015 | 08:01
Ukrajina se priprema za rusku ofanzivu

Porošenko je u intervjuu za BiBiSi (BBC), rekao i da ne veruje svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu, ali da nema drugu mogućnost osim da pregovara s njim.

"Mogu li da budem potpuno otvoren: ovo nije borba sa separatistima koje Rusija podržava, ovo je pravi rat s Rusijom", rekao je Porošenko.

"Činjenica da smo uhapsili vojnike regularnih ruskih specijalnih snaga je jak dokaz za to", dodao je ukrajinski predsednik.

Upitan da li se plaši ruske ofanzive na leto, Porošenko je odgovorio.

"Plašim se svega. Mislim da pripremaju ofanzivu i da bi trebalo da budemo spremni. Mislim i da im ne dajemo ni najmanju šansu za provokaciju. Za to će u potpunosti oni biti odgovorni."

Porošenko je dodao da, iako ne veruje Putinu, nema drugu mogućnost nego da veruje u diplomatiju.

On je rekao i da strahuje da neki delovi Ukrajine neće moći da budu preuzeti od separatista samo vojnim sredstvima, što znači da je diplomatija jedino rešenje.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sime

20.05.2015 06:32

Ti si jedna bolesna budala koju amerikanci pumpaju, Novorusija je prestala sa dejstvima ali si ti aktivirao jedinice i poceo granatirati po civilnim ciljevima ponovo. Naravno da te strah, mislis da ce ti amerikanci doci u pomoc kad stigne ruska armada???

ODGOVORITE
Name

re.sime

20.05.2015 07:27

A ti kao bio tamo I vidio sta je on uradio. Ne truckaj gluposti

Name

Md

20.05.2015 08:35

Ti vodis svoj narod u propast zbog svojih ciljeva

ODGOVORITE
Name

SSSS

20.05.2015 13:25

TI TREBAŠ DA SE PLAŠIŠ SVOG SOPSTVENOG NARODA.JEDNIG DANA KAD UKRAJINCI ALI PRAVI UKRAJINCI SAZNAČE PRAVU ISTINU O VAŠOJ NAMERI DA ZEMLJU ISCJEDITE I PRODATE SVE ŠTO VALJA TEK SE ONDA POČNITE PLAŠITI.FAŠIZAM JE VIŠE PUTA UNIŠTEN TAKO DA PRESTANITE NA VREME DOK GA JOŠ IMATE JER ČE PASTI NA VAS VELIKA ŠAKA ISPOD KOJE NEČETE TAKO LAKO IZAČI.SMRT FAŠIZMU!!!!!

ODGOVORITE
Name

za ssss

20.05.2015 19:22

Koji je njegov narod,ako je on Poljski Jevrej Petermann.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

20.05.2015 21:31

E moj glupane. Rusi da hoće pregazili bi vas za 2 dana, nebi vam ni amer pomogli mada nije bitno i da hoće.Samo vi tražite đavola i granatirajte DNR i zahvalite "svom" stanovništvu od kojih je 80% za Rusiju ali ne smiju još da se izjasne od vas fašista.

ODGOVORITE