Вечерас прво полуфинале Еуросонга у Бечу

У бечкој дворани Wиенер Стадтхалле вечерас ће 16 земаља наступати у првој полуфиналној вечери „Такмичења за пјесму Евровизије“, а њих десет избориће пласман у финале.

Забава 19.05.2015 | 14:03
Вечерас прво полуфинале Еуросонга у Бечу

У полуфиналу наступају слиједећим редослиједом: Молдавија, Арменија, Белгија, Холандија, Финска, Грчка, Естонија, Македонија, Србија, Мађарска, Бјелорусија, Русија, Данска, Албанија, Румунија и Грузија.

Прво квалификационо вече отвориће прошлогодишња побједница Цонцхита Wурст својим хитом „Рисе Лике а Пхоениx“. Режисер Курт Понгратз ће већ у првим секундама показати сву спектакуларност сцене и специјалне технике.

Цјелокупни ЛЕД-екран ће се по средини отворити на ширину од 11 метара и приказати Радио-синфонијски оркестар Аустријске радио-телевизије који ће бити музичка пратња Wурстовој.

„Балет кугли“ изнад публике створиће тродимензионалне слике, а потом ће се по први пут отворити „Магични мост“ кроз публику којим ће 16 извођача доћи на бину. Кугле доминирају овогодишњом сценографијом, а већерас ћемо видјети сву моћ преображења велике конструкције од шарених кугли.

Водитељке емисије Арабелла Киесбауер, Алице Тумлер унд Мирјам Wеицхелбраун ће током гласања упознати публику са бечким знаменитостима као што су Шпанска дворска школа јахања, Музеј историје умјетности, Музејски кварт, Дунавско острво, трг Хелденплатз, забавни парк Пратер или пијаца Насцхмаркт.

Друго полуфинално вече је у четвртак, 21. маја.

Коментари / 0

Оставите коментар