Večeras prvo polufinale Eurosonga u Beču

U bečkoj dvorani Wiener Stadthalle večeras će 16 zemalja nastupati u prvoj polufinalnoj večeri „Takmičenja za pjesmu Evrovizije“, a njih deset izboriće plasman u finale.

Zabava 19.05.2015 | 14:03
Večeras prvo polufinale Eurosonga u Beču

U polufinalu nastupaju slijedećim redoslijedom: Moldavija, Armenija, Belgija, Holandija, Finska, Grčka, Estonija, Makedonija, Srbija, Mađarska, Bjelorusija, Rusija, Danska, Albanija, Rumunija i Gruzija.

Prvo kvalifikaciono veče otvoriće prošlogodišnja pobjednica Conchita Wurst svojim hitom „Rise Like a Phoenix“. Režiser Kurt Pongratz će već u prvim sekundama pokazati svu spektakularnost scene i specijalne tehnike.

Cjelokupni LED-ekran će se po sredini otvoriti na širinu od 11 metara i prikazati Radio-sinfonijski orkestar Austrijske radio-televizije koji će biti muzička pratnja Wurstovoj.

„Balet kugli“ iznad publike stvoriće trodimenzionalne slike, a potom će se po prvi put otvoriti „Magični most“ kroz publiku kojim će 16 izvođača doći na binu. Kugle dominiraju ovogodišnjom scenografijom, a većeras ćemo vidjeti svu moć preobraženja velike konstrukcije od šarenih kugli.

Voditeljke emisije Arabella Kiesbauer, Alice Tumler und Mirjam Weichelbraun će tokom glasanja upoznati publiku sa bečkim znamenitostima kao što su Španska dvorska škola jahanja, Muzej istorije umjetnosti, Muzejski kvart, Dunavsko ostrvo, trg Heldenplatz, zabavni park Prater ili pijaca Naschmarkt.

Drugo polufinalno veče je u četvrtak, 21. maja.

Komentari / 0

Ostavite komentar