Осипају се потписници петиције против Синода

Поједине владике, потписници петиције коју је покренуо епископ бачки Иринеј, повукле су потпис јер је Сабору све јасније да је документ усмерен против патријарха.

Србија 19.05.2015 | 09:37
Осипају се потписници петиције против Синода

Са петиције са 21 потписом своја имена су јуче повукли владика западноевропски Лука, шабачки Лаврентије, а на путу да то уради је и ваљевски Милутин. Петицијом се захтева оставка Синода и да се не разрешавају владике милешевски Филарет и канадски Георгије.

Јуче је владика Георгије одговорио на Извештај комисије, која га терети за недолично понашање.

- Све је негирао и напоменуо да је од запуштене епархије направио једну од најуређенијих - објашњава један од владика СПЦ.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

синод

19.05.2015 09:23

У СПЦ је једини случај гдје је предсједник члан владе

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

19.05.2015 09:36

А нас Владика Артемије није у Егзилу он је у својој Отадзбини са својим народом . Они други који сада ваде оци један другоме у Патријарсији а које је вец стигла казна Бозија су се изопстили од народа и полако али сигурно падају у грех и нема им опростаја ни спаса ни од народа а поготову не од Господа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

19.05.2015 10:15

Село гори а баба се чешља

ОДГОВОРИТЕ
Name

доо

19.05.2015 15:29

Црква се одродила од народа,постали су лицемјери и среброљупци,као и фарисеји у вријеме Исуса.И посљедни стуб који нас је цино народом полако се руси.Од Србије и Срба це на крају остати само олупине

ОДГОВОРИТЕ
Name

мил слав

19.05.2015 17:05

Мозда је и против патријарха али и свесно униставају СПЦ. Георгија висе не могу опрати ни сва језера Онтарија иако су велика да целу Европу моземо ставити у једно од њих. А они који зеле да га оставе на овако вазној позицији сами себи јаму копају. Докази су прилозени, а они који нам га врате неце ни њих ни Дунав ни Сава опрати. Остаце заувек забелезено какав ударац, мозда и смртни, су нанели СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ