Osipaju se potpisnici peticije protiv Sinoda

Pojedine vladike, potpisnici peticije koju je pokrenuo episkop bački Irinej, povukle su potpis jer je Saboru sve jasnije da je dokument usmeren protiv patrijarha.

Srbija 19.05.2015 | 09:37
Osipaju se potpisnici peticije protiv Sinoda

Sa peticije sa 21 potpisom svoja imena su juče povukli vladika zapadnoevropski Luka, šabački Lavrentije, a na putu da to uradi je i valjevski Milutin. Peticijom se zahteva ostavka Sinoda i da se ne razrešavaju vladike mileševski Filaret i kanadski Georgije.

Juče je vladika Georgije odgovorio na Izveštaj komisije, koja ga tereti za nedolično ponašanje.

- Sve je negirao i napomenuo da je od zapuštene eparhije napravio jednu od najuređenijih - objašnjava jedan od vladika SPC.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

sinod

19.05.2015 09:23

U SPC je jedini slučaj gdje je predsjednik član vlade

ODGOVORITE
Name

rade

19.05.2015 09:36

A nas Vladika Artemije nije u Egzilu on je u svojoj Otadzbini sa svojim narodom . Oni drugi koji sada vade oci jedan drugome u Patrijarsiji a koje je vec stigla kazna Bozija su se izopstili od naroda i polako ali sigurno padaju u greh i nema im oprostaja ni spasa ni od naroda a pogotovu ne od Gospoda .

ODGOVORITE
Name

semberac

19.05.2015 10:15

Selo gori a baba se češlja

ODGOVORITE
Name

doo

19.05.2015 15:29

Crkva se odrodila od naroda,postali su licemjeri i srebroljupci,kao i fariseji u vrijeme Isusa.I posljedni stub koji nas je cino narodom polako se rusi.Od Srbije i Srba ce na kraju ostati samo olupine

ODGOVORITE
Name

mil slav

19.05.2015 17:05

Mozda je i protiv patrijarha ali i svesno unistavaju SPC. Georgija vise ne mogu oprati ni sva jezera Ontarija iako su velika da celu Evropu mozemo staviti u jedno od njih. A oni koji zele da ga ostave na ovako vaznoj poziciji sami sebi jamu kopaju. Dokazi su prilozeni, a oni koji nam ga vrate nece ni njih ni Dunav ni Sava oprati. Ostace zauvek zabelezeno kakav udarac, mozda i smrtni, su naneli SPC.

ODGOVORITE