Свјетски медији брује о Новаку

Очарани импресивном победом у финалу Мастерса у Риму над швајцарским тенисером, медији широм света су сагласни у једној ствари - Србин је тај који ће се за све питати на Отвореном првенству Француске.

Свијет 18.05.2015 | 19:50
Свјетски медији брује о Новаку

Новак Ђоковић је освајањем шампионске титуле на Мастерсу у Риму, друге заредом, потврдио своју овосезонску доминацију и послао последњу поруку својим конкурентима пред почетак Ролан Гароса.

Оно о чему се већ месецима прича сада је добило своју коначну форму.

Србин је први фаворит за освајање Отвореног првенства Француске и у томе се слажу сви.

Од тениских стручњака до страних медија и новинара који величају форму у којој се налази српски играч и коју је потврдио тако што је почистио Роџера Федерера за само сат и 15 минута игре у полуфиналу Рима.

Нема иностраног медија који није пропратио величанствену одбрану титуле Новака који је по први пут у каријери успео да одбрани пехар освојен на шљаци што је само још један разлог више да долази у страховитој форми у Париз и да чак ни “краљ шљаке” Рафаел Надал овога пута улази као аутсајдер.

Новаков покер, Рим је за Федерера табу!

Ово је био наслов у најпознатијем италијанском спортском листу који пише да не постоји бољи тренутак да Новак дође у Париз на други Грен слем сезоне од овога, уз додатак да како је турнир одмицао Србин играо све боље и да се очекује да још више подигне форму за терене у Булоњској шуми.

Ђоковићев рекордни успех против Федерера!

Угледни француски спортски лист пише о томе колико је Новак био доминантан у односу на другог тенисера на АТП листи кроз много статистичких података.

Ђоковићев ход по води!

Овако је насловио свој текст новинар још једног француског листа који у суперлативима говори о српском тенисеру називајући га императором и човеком који је у овом тренутку недодирљив у свету тениса.

Такође, пише о томе како светски рекет број 1 нема неуспех од финала Дубаија у фебруару и да у серији од 22 победе заредом долази на Ролан Гарос.

Извор: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

нина

18.05.2015 20:11

Браво браво!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.05.2015 20:25

саврсен си уписацес се у све светске књиге као нај бољи!

ОДГОВОРИТЕ