Svjetski mediji bruje o Novaku

Očarani impresivnom pobedom u finalu Mastersa u Rimu nad švajcarskim teniserom, mediji širom sveta su saglasni u jednoj stvari - Srbin je taj koji će se za sve pitati na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Svijet 18.05.2015 | 19:50
Svjetski mediji bruje o Novaku

Novak Đoković je osvajanjem šampionske titule na Mastersu u Rimu, druge zaredom, potvrdio svoju ovosezonsku dominaciju i poslao poslednju poruku svojim konkurentima pred početak Rolan Garosa.

Ono o čemu se već mesecima priča sada je dobilo svoju konačnu formu.

Srbin je prvi favorit za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske i u tome se slažu svi.

Od teniskih stručnjaka do stranih medija i novinara koji veličaju formu u kojoj se nalazi srpski igrač i koju je potvrdio tako što je počistio Rodžera Federera za samo sat i 15 minuta igre u polufinalu Rima.

Nema inostranog medija koji nije propratio veličanstvenu odbranu titule Novaka koji je po prvi put u karijeri uspeo da odbrani pehar osvojen na šljaci što je samo još jedan razlog više da dolazi u strahovitoj formi u Pariz i da čak ni “kralj šljake” Rafael Nadal ovoga puta ulazi kao autsajder.

Novakov poker, Rim je za Federera tabu!

Ovo je bio naslov u najpoznatijem italijanskom sportskom listu koji piše da ne postoji bolji trenutak da Novak dođe u Pariz na drugi Gren slem sezone od ovoga, uz dodatak da kako je turnir odmicao Srbin igrao sve bolje i da se očekuje da još više podigne formu za terene u Bulonjskoj šumi.

Đokovićev rekordni uspeh protiv Federera!

Ugledni francuski sportski list piše o tome koliko je Novak bio dominantan u odnosu na drugog tenisera na ATP listi kroz mnogo statističkih podataka.

Đokovićev hod po vodi!

Ovako je naslovio svoj tekst novinar još jednog francuskog lista koji u superlativima govori o srpskom teniseru nazivajući ga imperatorom i čovekom koji je u ovom trenutku nedodirljiv u svetu tenisa.

Takođe, piše o tome kako svetski reket broj 1 nema neuspeh od finala Dubaija u februaru i da u seriji od 22 pobede zaredom dolazi na Rolan Garos.

Izvor: Telegraf

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nina

18.05.2015 20:11

Bravo bravo!!!

ODGOVORITE
Name

Srbin

18.05.2015 20:25

savrsen si upisaces se u sve svetske knjige kao naj bolji!

ODGOVORITE