Слађана Кунић - двије фотеље и двије плате

Двије фотеље - двије накнаде. Сукоб интереса – синтагма која не важи за функционере у Босни и Херцеговини и Републици Српској. Један у низу, а мање познат је и случај запосленика Обавјештајно – безбједносне агенције БХ, Слађане Кунић.

Босна и Херцеговина 18.05.2015 | 17:29
Слађана Кунић - двије фотеље и двије плате

Она већ дужи период сједи у двије фотеље. Осим што је стално запослена у ОБИ, замјеник је предсједника Управног одбора Агенције за банкарство Републике Српске.

Ништа не би било чудно, да Закон о обавјештајно – безбједносној агенцији БиХ то строго не забрањује.

А информације и јесу проблем. Афера "Бобар банка" која тресе економску и политичку сцену Босне и Херцеговине је под стриктном надлежношћу Агенције за банкарство Републике Српске. Према мишљењу струке, могла је да буде спријечена да се на вријеме реаговало.

Зашто Управни одбор Агенције није реаговао и зашто је изостала и реакција Специјалног тужилаштва, па су цјелокупан случај преузели СИПА и Тужилаштво БиХ, до сада нико није дао одговор.

Да ли Слађана Кунић осјећа барем моралну одговорност, јер је њена улога у УО Агенције за банкарство и контролна, нисмо добили одговор. На првом радном мјесту, у Обавјештајној агенцији, данас није била.

Опозиционари у Српској поручују да је овај случај скандалозан, и да нема позитивну поруку.

Осим Слађане Кунић која је у потпуности недоступна за јавност, ништа причљивији нису ни у Обавјештајној агенцији у Сарајеву. На званичан допис нису одговорили, као ни подручни шеф у Бањалуци, Трифко Буха на телефонски позив БН телевизије.

Занимљиво је да је Слађана Кунић супруга Велимира Кунића, потпредсједника СНСД – а, који је у једном мандату био и министар развоја и предузетништва у Влади Федерације БиХ.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

18.05.2015 15:42

Па овакве ствари се недесавају ни у диктатури северне кореје... није ни цудо сто цели Балкан пропада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђорђевић

18.05.2015 16:20

Ма неко ко је ту радио годинама вишак и на биро, а све да би се поједини запослили и добијали двије плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста ново

18.05.2015 16:27

Па ви откривате топлу воду.Овакве ствари су на сцени годинама.Запосленика ове као и других слузби има у мало вецем броју у разним управним и надзорним одборима сиром насе БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економија

18.05.2015 16:43

Мозе, на два мјеста и двије плате вјероватно зато сто је супруга потпредсједника СНСД Велимира Куница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РДБ

18.05.2015 17:01

Хало!?!?!!? Знате ли ви колико младих школованих безбједњака, криминалиста, правника, политколога хоће, жели и може да ради у ОБА/ОСА? Срам да вас буде!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОСКО

19.05.2015 10:37

Она је мала маца за Шпирића

ОДГОВОРИТЕ