Slađana Kunić - dvije fotelje i dvije plate

Dvije fotelje - dvije naknade. Sukob interesa – sintagma koja ne važi za funkcionere u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. Jedan u nizu, a manje poznat je i slučaj zaposlenika Obavještajno – bezbjednosne agencije BH, Slađane Kunić.

Bosna i Hercegovina 18.05.2015 | 17:29
Slađana Kunić - dvije fotelje i dvije plate

Ona već duži period sjedi u dvije fotelje. Osim što je stalno zaposlena u OBI, zamjenik je predsjednika Upravnog odbora Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Ništa ne bi bilo čudno, da Zakon o obavještajno – bezbjednosnoj agenciji BiH to strogo ne zabranjuje.

A informacije i jesu problem. Afera "Bobar banka" koja trese ekonomsku i političku scenu Bosne i Hercegovine je pod striktnom nadležnošću Agencije za bankarstvo Republike Srpske. Prema mišljenju struke, mogla je da bude spriječena da se na vrijeme reagovalo.

Zašto Upravni odbor Agencije nije reagovao i zašto je izostala i reakcija Specijalnog tužilaštva, pa su cjelokupan slučaj preuzeli SIPA i Tužilaštvo BiH, do sada niko nije dao odgovor.

Da li Slađana Kunić osjeća barem moralnu odgovornost, jer je njena uloga u UO Agencije za bankarstvo i kontrolna, nismo dobili odgovor. Na prvom radnom mjestu, u Obavještajnoj agenciji, danas nije bila.

Opozicionari u Srpskoj poručuju da je ovaj slučaj skandalozan, i da nema pozitivnu poruku.

Osim Slađane Kunić koja je u potpunosti nedostupna za javnost, ništa pričljiviji nisu ni u Obavještajnoj agenciji u Sarajevu. Na zvaničan dopis nisu odgovorili, kao ni područni šef u Banjaluci, Trifko Buha na telefonski poziv BN televizije.

Zanimljivo je da je Slađana Kunić supruga Velimira Kunića, potpredsjednika SNSD – a, koji je u jednom mandatu bio i ministar razvoja i preduzetništva u Vladi Federacije BiH.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

18.05.2015 15:42

Pa ovakve stvari se nedesavaju ni u diktaturi severne koreje... nije ni cudo sto celi Balkan propada...

ODGOVORITE
Name

đorđević

18.05.2015 16:20

Ma neko ko je tu radio godinama višak i na biro, a sve da bi se pojedini zaposlili i dobijali dvije plate.

ODGOVORITE
Name

Nista novo

18.05.2015 16:27

Pa vi otkrivate toplu vodu.Ovakve stvari su na sceni godinama.Zaposlenika ove kao i drugih sluzbi ima u malo vecem broju u raznim upravnim i nadzornim odborima sirom nase BiH.

ODGOVORITE
Name

Ekonomija

18.05.2015 16:43

Moze, na dva mjesta i dvije plate vjerovatno zato sto je supruga potpredsjednika SNSD Velimira Kunica.

ODGOVORITE
Name

RDB

18.05.2015 17:01

Halo!?!?!!? Znate li vi koliko mladih školovanih bezbjednjaka, kriminalista, pravnika, politkologa hoće, želi i može da radi u OBA/OSA? Sram da vas bude!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

BOSKO

19.05.2015 10:37

Ona je mala maca za Špirića

ODGOVORITE