Ноле је дефинитивно постао принц Рима!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је титулу на Мастерсу у Риму, тријумфом у два сета над Роџером Федерером из Швајцарске.

Тенис 17.05.2015 | 18:40
Ноле је дефинитивно постао принц Рима!

Новак је до 19. победе у 39. међусобном дуелу са Федерером дошао са 6:4, 6:3, после једног сата и 16 минута игре и тако по четврти пут освојио трофеј у 'вечном граду'.

Српски тенисер је у Риму претходно славио 2008, 2011. и 2014. године, а сада је освојио своју 24. Мастерс титулу, пету ове сезоне, а 56. укупно у каријери.

Ђоковић се на тај начин осамосталио на другом месту по броју Мастерс титула, сада има једну више од Федерера, а само три мање од Рафаела Надала на врху.

Први рекет света је против Федерера одиграо готово рутински меч. У првих осам гемова првог сета виђена је велика борба, Федерер је чак први стигао до прилике за брејк, али када се Новак одбранио, уједно је преузео контролу над тим дуелом.

Врло брзо стигао је до брејка, потом је наставио са доминантном игром у другом сету, пошто је одузео сервис Швајцарцу и од тада се није освртао док није дошао до сјајног тријумфа.

Ток меча

Новак је одлично ушао у меч, сигурним сервисима стигао је до 40:0, да би Федерер потом прекинуо тај низ, а приликом наредног поена изашао на мрежу, али је српски тенисер био сигуран за 1:0. Федерер је брзо узвратио, али је био нешто несигурнији на сервису од Ђоковића.

Уследио је још сигурнији сервис гем првог тенисера света, који је без изгубљеног поена повео са 2:1. Новак је потом претио Федереру, неколико пута је стизао до изједначења, али не и брејк прилике, а Швајцарац се бранио и на крају стигао до 2:2.

Први рекет света наставио је са сјајним сервисима, на које Федерер није успевао да одговори. Поред тога што му је први сервис био одличан, и са другим је био исти случај, а тако се наставило и у наредним његовим сервис гемовима. Пошто ни Федерер Ђоковићу није дозвољавао да му припрети на сервису, у првих осам гемова није било ни брејк прилика.

Све се променило у гему који је следио, Федерер је искористио Новакове слабије сервисе за 0:30, а иако је српски тенисер изједначио, после велике борбе је изборио и брејк шансу. После дуге размене удараца, Новак је просто натерао Швајцарца да лоптицу избаци у аут, али се велика борба после тога само наставила, али је најбољи тенисер света повео са 5:4.

Одмах после Федерерове пропуштене шансе, Новак је дошао до сјајне прилике да већ у десетом гему освоји сет, коју је искористио. Имао је шансу да после 15:30 стигне до брејк шансе, али се Швајцарац одбранио, али је нова дошла брзо.

Сјајним ритерном, можда најбољим који смо видели ове недеље у Риму, Новак је послао лоптицу право на линију и стигао до сет лопте. После дуге размене удараца, ниједан тенисер није желео да попусти, али је Федерер послао лоптицу у аут и тако српском тенисеру предао први сет.

Федерер је на почетку другог сета одмах покушао да се реваншира Новаку, али је српски тенисер био сигуран на сервису и повео је 1:0. Одмах потом, српски тенисер је искористио деконцентрацију Швајцарца, који у једном тренутку због светла није добро проценио пут лоптице и умало ју је промашио, па је Новак дошао до две брејк прилике. Федерер је обе спасао, али када је Новак дошао и до треће није имао шансе, па је први рекет света стигао до 2:0.

Српски тенисер је брзо и лако наставио низ, који је Федерер прекинуо у четвртом гему и то пошто је спасао брејк лопту Ђоковића, који је потом наставио са сјајним сервисима за 4:1. Новак је од тада чувао брејк предности, одлично је сервирао, док се Федерер мучио да одржи корак са њим, па је тако већ после седмог гема први рекет света дошао на гем до тријумфа.

Наредни гем Новак је практично жртвовао, па је у деветом сервирао за титулу, а пошто је рутински одрадио посао, тријумф је комплетирао после једног сата и 16 минута игре.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈА

17.05.2015 17:02

Свака ти цаст Ноле!!!А пре меца Федерер Труцка Срање!!!Мозе само да се каже БОЉИ ЈЕ ПОБЈЕДИО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

17.05.2015 19:09

Гледао сам меч! Потпуна доминација! Честитке Новаку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

осло

17.05.2015 20:01

Браво СРБИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

лили

17.05.2015 23:04

Роланд Гарос је слиједећи!!! Срећно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

18.05.2015 05:22

Несто га цесто ухвати "слабост" када игра са Нолетом

ОДГОВОРИТЕ