Случај Рађен - Мора да победи кокаин!

Случај Николе Рађена замутио је воду у базену. Репрезентативац Србије пао је на допинг тесту на кокаин и бачена је сенка на спорт којим се пола века поносимо. Никола Рађен је пао на допинг тесту после квалификационог меча Лиге шампиона у Мадриду који је Олимпијакос играо 17. фебруара ове године.

Остали спортови 18.05.2015 | 00:00
Случај Рађен - Мора да победи кокаин!

У свим спортским круговима јуче се причало само о томе, због чега је идол младих ватерполиста, један од наших најтрофејнијих спортиста, доспео у такву позицију да га оптужују за узимање кокаина. Ватерполо, један од наших најтрофејнијих спортова, добио је неочекивано снажан ударац, а време ће показати шта је истина и шта ће бити с Рађеном, који би, после свега, на неславан начин могао да стави тачку на једну сјајну каријеру.

Али Рађен је спортиста, и мора да победи и сада, у тој најтежој борби у животу, против кокаина.

Некадашњи ватерполиста Партизана и Црвене звезде, освајач великог броја титула и медаља, како на клупском тако и на репрезентативном нивоу, огласио се преко Твитера рекавши да неће давати коментаре док се цео случај не заврши.

- Тачно је да је ФИНА послала у Ватерполо савез Србије прелиминарне резултате допинг теста који сам радио у Мадриду. До окончања поступка нећу давати изјаве - поручио је Рађен.

У Ватерполо савезу Србије изражавају опрез и поручују да је неопходно сачекати крај поступка. Савез је јуче издао званично саопштење.

„Поводом писања појединих медија и портала о Николи Рађену наш савез сматра да, као и увек у оваквим случајевима, треба сачекати крај поступка. На тако нешто нас обавезује и поштовање Закона о спречавању допинга у спорту и Закона о заштити података о личности“, каже се у уводу саопштења.

Случај Рађен биће свакако тема и за Антидопинг агенцију Србије у наредном периоду. Њен директор, доктор Ненад Дикић, из разумљивих разлога није могао да да коментар на целу причу око ватерполисте Олимпијакоса.

- Ни ја нити било ко из Агенције нисмо у могућности да дамо било какав коментар на ту тему. Такав је закон и морамо га поштовати. Док се не оконча цео случај, нећемо се оглашавати - изјавио је Дикић за “Блиц”.

Закон је ригорозан и у случају да се докаже да је српски ватерполиста био позитиван, могао би да буде суспендован на четири године, што би практично означило и крај једне богате каријере проткане бројним трофејима.

Каријеру је почео у Војводини, одакле је отишао Партизан, с којим је освојио пет титула државног првака. После тога и једну с Црвеном звездом, а с оба клуба има и по трофеј клупског првака Европе. С репрезентацијом је освојио укупно осам медаља на европским и светским првенствима и Олимпијским играма. Прошлог лета је прешао у редове Олимпијакоса, где има плату од 120.000 евра и уговор на годину дана, што значи да му исти важи до почетка јула. Све су прилике да новог уговора неће бити.

Данило Икодиновић је подржао некадашњег саиграча Николу Рађена рекавши да док се истрага не заврши нико не би смео да га осуђује. Он ће увек бити уз Николу.
- И мене је глупост и тренутак непажње коштао много и морао сам да променим позив, тако ће и Никола у најгорем случају. Радиће нешто друго. Ако се заиста дрогира, шкоди само себи и својој породици - закључио је Икодиновић. 

Ана Кокић Рађен је утучена због сазнања да је њен супруг позитиван на кокаин. Јуче није одговарала на наше позиве, већ је у поруци кратко поручила да то не жели да коментарише. Певачица је ову вест сазнала прексиноћ након свог глумачког дебија у позоришту, у представи “Чекајући министра” у “Академији 28”, када су медији почели да извештавају о томе.
Тада је, како сазнајемо, позвала супруга, који у том тренутку није био у Београду. Тражила је од њега да јој објасни о чему се ради, а шта јој је он одговорио, засад знају само њих двоје. Осим Ане, и један од Рађенових најбољих пријатеља с којим је често ишао у ноћни провод, креатор Саша Видић, јуче очигледно није желео да говори о овом скандалу с обзиром на то да је искључио мобилни телефон.

Спортисти који су пали на кокаин
Артур Ореј - ватерполо
Том Бунен - бициклизам
Марк Боснић - фудбал
Рики Хатон - бокс
Кит Хернандез - бејзбол
Рене Игита - фудбал
Мартина Хингис - тенис
Шејн Хмијел - аутомобилизам
Гарет Хок - рагби
Ал Холанд - бејзбол
Стив Хаув - бејзбол
Курт Хизлер - ватерполо
Ришар Гаске - тенис

Коментари / 0

Оставите коментар