Slučaj Rađen - Mora da pobedi kokain!

Slučaj Nikole Rađena zamutio je vodu u bazenu. Reprezentativac Srbije pao je na doping testu na kokain i bačena je senka na sport kojim se pola veka ponosimo. Nikola Rađen je pao na doping testu posle kvalifikacionog meča Lige šampiona u Madridu koji je Olimpijakos igrao 17. februara ove godine.

Ostali sportovi 18.05.2015 | 00:00
Slučaj Rađen - Mora da pobedi kokain!

U svim sportskim krugovima juče se pričalo samo o tome, zbog čega je idol mladih vaterpolista, jedan od naših najtrofejnijih sportista, dospeo u takvu poziciju da ga optužuju za uzimanje kokaina. Vaterpolo, jedan od naših najtrofejnijih sportova, dobio je neočekivano snažan udarac, a vreme će pokazati šta je istina i šta će biti s Rađenom, koji bi, posle svega, na neslavan način mogao da stavi tačku na jednu sjajnu karijeru.

Ali Rađen je sportista, i mora da pobedi i sada, u toj najtežoj borbi u životu, protiv kokaina.

Nekadašnji vaterpolista Partizana i Crvene zvezde, osvajač velikog broja titula i medalja, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou, oglasio se preko Tvitera rekavši da neće davati komentare dok se ceo slučaj ne završi.

- Tačno je da je FINA poslala u Vaterpolo savez Srbije preliminarne rezultate doping testa koji sam radio u Madridu. Do okončanja postupka neću davati izjave - poručio je Rađen.

U Vaterpolo savezu Srbije izražavaju oprez i poručuju da je neophodno sačekati kraj postupka. Savez je juče izdao zvanično saopštenje.

„Povodom pisanja pojedinih medija i portala o Nikoli Rađenu naš savez smatra da, kao i uvek u ovakvim slučajevima, treba sačekati kraj postupka. Na tako nešto nas obavezuje i poštovanje Zakona o sprečavanju dopinga u sportu i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti“, kaže se u uvodu saopštenja.

Slučaj Rađen biće svakako tema i za Antidoping agenciju Srbije u narednom periodu. Njen direktor, doktor Nenad Dikić, iz razumljivih razloga nije mogao da da komentar na celu priču oko vaterpoliste Olimpijakosa.

- Ni ja niti bilo ko iz Agencije nismo u mogućnosti da damo bilo kakav komentar na tu temu. Takav je zakon i moramo ga poštovati. Dok se ne okonča ceo slučaj, nećemo se oglašavati - izjavio je Dikić za “Blic”.

Zakon je rigorozan i u slučaju da se dokaže da je srpski vaterpolista bio pozitivan, mogao bi da bude suspendovan na četiri godine, što bi praktično označilo i kraj jedne bogate karijere protkane brojnim trofejima.

Karijeru je počeo u Vojvodini, odakle je otišao Partizan, s kojim je osvojio pet titula državnog prvaka. Posle toga i jednu s Crvenom zvezdom, a s oba kluba ima i po trofej klupskog prvaka Evrope. S reprezentacijom je osvojio ukupno osam medalja na evropskim i svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Prošlog leta je prešao u redove Olimpijakosa, gde ima platu od 120.000 evra i ugovor na godinu dana, što znači da mu isti važi do početka jula. Sve su prilike da novog ugovora neće biti.

Danilo Ikodinović je podržao nekadašnjeg saigrača Nikolu Rađena rekavši da dok se istraga ne završi niko ne bi smeo da ga osuđuje. On će uvek biti uz Nikolu.
- I mene je glupost i trenutak nepažnje koštao mnogo i morao sam da promenim poziv, tako će i Nikola u najgorem slučaju. Radiće nešto drugo. Ako se zaista drogira, škodi samo sebi i svojoj porodici - zaključio je Ikodinović. 

Ana Kokić Rađen je utučena zbog saznanja da je njen suprug pozitivan na kokain. Juče nije odgovarala na naše pozive, već je u poruci kratko poručila da to ne želi da komentariše. Pevačica je ovu vest saznala preksinoć nakon svog glumačkog debija u pozorištu, u predstavi “Čekajući ministra” u “Akademiji 28”, kada su mediji počeli da izveštavaju o tome.
Tada je, kako saznajemo, pozvala supruga, koji u tom trenutku nije bio u Beogradu. Tražila je od njega da joj objasni o čemu se radi, a šta joj je on odgovorio, zasad znaju samo njih dvoje. Osim Ane, i jedan od Rađenovih najboljih prijatelja s kojim je često išao u noćni provod, kreator Saša Vidić, juče očigledno nije želeo da govori o ovom skandalu s obzirom na to da je isključio mobilni telefon.

Sportisti koji su pali na kokain
Artur Orej - vaterpolo
Tom Bunen - biciklizam
Mark Bosnić - fudbal
Riki Haton - boks
Kit Hernandez - bejzbol
Rene Igita - fudbal
Martina Hingis - tenis
Šejn Hmijel - automobilizam
Garet Hok - ragbi
Al Holand - bejzbol
Stiv Hauv - bejzbol
Kurt Hizler - vaterpolo
Rišar Gaske - tenis

Komentari / 0

Ostavite komentar