Алонсо: Волео бих да сам возио са Сеном!

Возач Мекларена Фернандо Алонсо открио је да би волео да је имао шансу да вози у Формули 1 осамдесетих година прошлог века, заједно са Аертоном Сеном.

Остали спортови 17.05.2015 | 20:40
Алонсо: Волео бих да сам возио са Сеном!

Двоструки светски шампион је недавно добио прилику да вози Сенин најдоминантнији болид МП4/4 у склопу кампање Меклареновог спонзора Таг Хојера.

Британски тим је организовао снимање на стази “Каталуња”, где је Алонсо возио Сенин болид, а његов тимски колега Џенсон Батон овогодишњи модел Мекларена.

Поводом прославе 30-годишње сарадње Мекларена и произвођача сатова, Алонсо је истакао да је после тог искуства пожелео да је био возач током претходне турбо ере у Формули 1.

“Болиди су били привлачнији, са већим пнеуматицима, великим моторима и без много ограничења по питању креативности дизајнера. Сада је све много оштрије, нема тестирања, имамо само симулације, па временски мање уживамо у свему томе, него што је случај био раније. Безбедност је била другачија тада, тако да је тешко изабрати било коју еру, али докле год се такмичите против других и побеђујете их, можете да уживате”, нагласио је Алонсо.

Шпанац је такође наговестио да никада не би постао возач Формуле 1 да га Сена није инспирисао, а за искуство вожње једног од болиде свог идола истакао је да је то било прелепо искуство.

“Био је то веома емотиван дан. Тај болид је легендаран, најдоминантнији у историји Формуле 1. Имао сам ту привилегију да одвозам осам или девет кругова, а чак иако нисам ишао до самих граница, то је нешто што никада нећу заборавити. Било је то сјајно искуство”, истакао је Алонсо.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 се наставља 24. маја Великом наградом Монака.

Коментари / 0

Оставите коментар