Alonso: Voleo bih da sam vozio sa Senom!

Vozač Meklarena Fernando Alonso otkrio je da bi voleo da je imao šansu da vozi u Formuli 1 osamdesetih godina prošlog veka, zajedno sa Aertonom Senom.

Ostali sportovi 17.05.2015 | 20:40
Alonso: Voleo bih da sam vozio sa Senom!

Dvostruki svetski šampion je nedavno dobio priliku da vozi Senin najdominantniji bolid MP4/4 u sklopu kampanje Meklarenovog sponzora Tag Hojera.

Britanski tim je organizovao snimanje na stazi “Katalunja”, gde je Alonso vozio Senin bolid, a njegov timski kolega Dženson Baton ovogodišnji model Meklarena.

Povodom proslave 30-godišnje saradnje Meklarena i proizvođača satova, Alonso je istakao da je posle tog iskustva poželeo da je bio vozač tokom prethodne turbo ere u Formuli 1.

“Bolidi su bili privlačniji, sa većim pneumaticima, velikim motorima i bez mnogo ograničenja po pitanju kreativnosti dizajnera. Sada je sve mnogo oštrije, nema testiranja, imamo samo simulacije, pa vremenski manje uživamo u svemu tome, nego što je slučaj bio ranije. Bezbednost je bila drugačija tada, tako da je teško izabrati bilo koju eru, ali dokle god se takmičite protiv drugih i pobeđujete ih, možete da uživate”, naglasio je Alonso.

Španac je takođe nagovestio da nikada ne bi postao vozač Formule 1 da ga Sena nije inspirisao, a za iskustvo vožnje jednog od bolide svog idola istakao je da je to bilo prelepo iskustvo.

“Bio je to veoma emotivan dan. Taj bolid je legendaran, najdominantniji u istoriji Formule 1. Imao sam tu privilegiju da odvozam osam ili devet krugova, a čak iako nisam išao do samih granica, to je nešto što nikada neću zaboraviti. Bilo je to sjajno iskustvo”, istakao je Alonso.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja 24. maja Velikom nagradom Monaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar