ФИБА даје подршку ''новој АБА лиги''!

Борд ФИБА Европе објавио је да подржава реорганизацију АБА лиге по којем би главну реч у њеном вођењу имали клубови.

Кошарка 18.05.2015 | 09:40
ФИБА даје подршку ''новој АБА лиги''!

Владајуће тело европске кошарке је у марту повукло признање Јадранској лиги, а као разлог је навело неслагање правила такмичења са генералним статуром и правилником федерацијом.

У међувремену, на састанку у Београду је пре месец дана договорено да власничка и управљаћла структура од наредне сезоне буде у рукама клубова. Међутим, последњих дана дошло је до новог обрта, према сазнањима Б92, пошто су клубови добили предлог новог друштвеног уговора, који је супротан том договору.

“Борд ФИБА Евролиге даје своју пуну подршку пројекту новог такмичења које ће заменити непризнату Јадранску лигу. ФИБА Европа ће се састати са представницима клубова из региона у наредних неколико дана, како би представила конкретан план и продискутовала о детаљима пројекта, после прве рунде конструктивних разговора који су обављени последњих месеци”, стоји у саопштењу ФИБА Европе.

ФИБА Европа је такође потврдила признање Балтичке кошаркашке лиге, али се не помиње Балканска лига, коју је претходно признала у марту.

То тело је објавило и да је покренут правни поступак против Евролиге због неизмирених дуговања од 2012. године.

Из владајућег тела европске кошарке се такође истиче да ће састанак са европским федерацијама и лигама бити одржан 27. маја. Тада ће једна од тема бити и реорганизација свих клупских такмичења, као и нови календар који би требало да ступи на снагу 2017. године.

Коментари / 0

Оставите коментар