FIBA daje podršku ''novoj ABA ligi''!

Bord FIBA Evrope objavio je da podržava reorganizaciju ABA lige po kojem bi glavnu reč u njenom vođenju imali klubovi.

Košarka 18.05.2015 | 09:40
FIBA daje podršku ''novoj ABA ligi''!

Vladajuće telo evropske košarke je u martu povuklo priznanje Jadranskoj ligi, a kao razlog je navelo neslaganje pravila takmičenja sa generalnim staturom i pravilnikom federacijom.

U međuvremenu, na sastanku u Beogradu je pre mesec dana dogovoreno da vlasnička i upravljaćla struktura od naredne sezone bude u rukama klubova. Međutim, poslednjih dana došlo je do novog obrta, prema saznanjima B92, pošto su klubovi dobili predlog novog društvenog ugovora, koji je suprotan tom dogovoru.

“Bord FIBA Evrolige daje svoju punu podršku projektu novog takmičenja koje će zameniti nepriznatu Jadransku ligu. FIBA Evropa će se sastati sa predstavnicima klubova iz regiona u narednih nekoliko dana, kako bi predstavila konkretan plan i prodiskutovala o detaljima projekta, posle prve runde konstruktivnih razgovora koji su obavljeni poslednjih meseci”, stoji u saopštenju FIBA Evrope.

FIBA Evropa je takođe potvrdila priznanje Baltičke košarkaške lige, ali se ne pominje Balkanska liga, koju je prethodno priznala u martu.

To telo je objavilo i da je pokrenut pravni postupak protiv Evrolige zbog neizmirenih dugovanja od 2012. godine.

Iz vladajućeg tela evropske košarke se takođe ističe da će sastanak sa evropskim federacijama i ligama biti održan 27. maja. Tada će jedna od tema biti i reorganizacija svih klupskih takmičenja, kao i novi kalendar koji bi trebalo da stupi na snagu 2017. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar