Гдје љетовати са дјецом?

Породични одмор може да буде право задовољство само уколико се добро испланира. Турска идеална уколико водите бебу на море, Грчка ако летујете с тинејџерима.

Путовања 16.05.2015 | 10:27
Гдје љетовати са дјецом?

Одмор са децом може да буде право задовољство само уколико се добро испланира.

Деца одмор замишљају потпуно другачије од родитеља, и да не би било неспоразума, треба одабрати дестинацију која одговара свачијим жељама.

Родитељи с малом децом најбољи одмор имаће у Турској, јер је већина хотела у овој земљи “беби френдли”. То значи да је добар део услуге подређен малој деци. Између осталог, то значи да, уз дечје базене, игралишта и аниматоре, родитеље у соби очекују храна за бебе, беби кадица, оградице, пелене и све што би иначе морали да “вуку” од куће. Ову услугу пружају хотели с пет звездица, с претходном најавом.

Међутим, чак и хотели са четири звездице имају одличан анимацијски програм и посебну трпезарију за децу. У многим хотелима аниматори родитељима дају пејџере, па је одмор загарантован. 

Ко има децу школског узраста и нема буџет који може да покрије летовање у Турској за четворочлану породицу, треба да изабере Египат. Деца школског узраста воле да читав дан проведу у води, из које их је тешко истерати, а топло Црвено море с гарантованих 27 степени током читаве године решава тај проблем. Такође, египатски хотелијери који нуде услугу “све укључено” омогућавају да деца по читав дан пију сокове и једу сладолед, што је велики спас за просечан српски џеп.

Школско дете могло би да оде и на занимљиве излете и види пирамиде у Каиру или храм у Луксору, што ће бити корисно за часове историје у петом разреду. Деца до 12 година у пратњи родитеља најчешће у хотелу бораве бесплатно.

Родитељи с тинејџерима жељним ноћног провода не треба да размишљају, јер имају само једно решење - Грчка. Аниматори и вечерња шетња поред мора неће измамити осмех на лицима деце у пубертету, али улица препуна кафића хоће. То је и најлакши начин да се адолесценти “издувају” а упоредо буду под сталном присмотром, јер је у Грчкој улица с кафићима истовремено и главна улица којом туристи шетају.

Требало би и да водите рачуна о томе да тинејџерима купање не значи много уколико плажа нема бежични интернет. Пре него што одаберете хотел или апартман кључно питање треба да буде: да ли има вај-фај? Уколико хотел има бесплатан интернет само на рецепцији, дете ћете у сваком тренутку моћи да пронађете у лобију.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар