Борба за опоравак и годину након поплава

Годину дана послије мајских поплава штета се и даље санира, становништво се тешко опоравља.

Република Српска 16.05.2015 | 07:06
Борба за опоравак и годину након поплава

Град Добој најтеже је прошао у прошлогодишњим поплавама, изгубиљено је 11 живота, висина воде у граду достизала је до 7 метара. Градоначелник Добоја Обрен Петровић тврди да је уз помоћ Владе Републике Српске и међународних организација много тога урађено, али да је и даље најтеже привредницима.

Штета од поплава у Семберији износи око 400 милиона марака, највећи проблем представљају пољопривредна газдинства која су претрпјела највећу штету, и она ће према ријечима градоначелника Миће Мићића бити приоритет у обнови у наредонм периоду.

На простору општине Лопаре велики проблем представљају клизишта, због којих је 400 домаћинстава исељено, 17 кућа је у потпуности уништено. До сада кажу није било конкретније помоћи државе, помоћ је највише стизала из дијаспоре.

Из Јавне установе “Воде Спске” поручују да су до сада предузели велики број мјера у санирању и изградњи насипа и да је Република Српска велико градилиште.

Велики проблме у Републици Српској и даље представља стара механизација и недовољно стручно особље за реаговање у природним непогодама.

Због тога има још много да се ради на организациији и међусобној сарадњи локалних и републичких органа, јер природна катасрофа која се десила 2014. године више не смије да нас дочека неспремне закључено је у “Изазовима” БН телевизије.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЛАКТАСИ

15.05.2015 20:59

ЕВО КОД НАС ИНЕГРАЛ ИНЗИЊЕРИНГ КРАДЕ СЉУНАК СА 12 БАГЕРА ИЗ ВРБАСА МИ ЦЕМО БИТИ СВИ СПАСЕНИ ХРАБРО ЦИСТИ КОРИТО И САДА ЦЕ МУ СЕ ПЛАТИТИ А СЉУНАК ЦЕ УГРАДИТИ У АУТО ПУТ И ПОНОВО ГА НАПЛАТИТИ ОД АУТО ПУТЕВА ОВО САМО МОЗЕ У ОБЕР КРИМИНАЛНИМ ДРЗАВАМА И НАРАВНО КОД НАС ПА НЕКА НАМ ЈЕ СА СРЕЦОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бм

16.05.2015 10:27

Лопови

ОДГОВОРИТЕ