Македонија: “Убијено 10 милитаната, не 14”

Након сукоба у Куманову пронађено је 10 тијела албанских милитаната, а не 14 као што је првобитно објављено, наводе из канцеларије државног тужиоца.

Регион 15.05.2015 | 22:35
Македонија: “Убијено 10 милитаната, не 14”

Упитан како је дошло до разлике између првобитно објављених података и ових најновијих, портпарол МУП-а Иво Котевски је рекао да је првобитна информација о броју погинулих милитаната била “прелиминарна, прикупљена од полицајаца на терену”, пренио је Ројтерс.

У оружаном сукобу полиције и терориста, који је трајао 30 сати, прошлог викенда у Куманову је погинуло осам припадника безбједносних снага и 14 припадника терористичке групе, саопштила је полиција.

Како су саопштили македонски званичници, највише терориста је у Македонију дошло с Косова, а међу њима је и одређени број оних који су одавно познати полиција, па и неки за којима су расписане међународне потјернице.

Приведеним терористима, а њих је 37, одређен је притвор до 30 дана.

Македонска министарка унутрашњих послова Гордана Јанкуловска, министар за саобраћај и везе Миле Јанакијески и шеф обавјештајне службе Сашо Мијалков поднели су оставке.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

15.05.2015 20:46

На крају це бити да нису убили ни једног, куку македонцима са њоховом војском, Србија је имала онолику технику па је било гузвања а македонци имају три тенка

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

15.05.2015 21:35

Увјек су трцали за јацим од себе. Једва су доцекали да "откаце" Србију. Тразили сте, ево вам га!

ОДГОВОРИТЕ