За 10 секунди сазнајте какво вам је здравље и колико ћете живјети!

Овим кратким тестом можете измерити вашу снагу, флексибилност и равнотежу.

Забава 13.05.2015 | 12:50
За 10 секунди сазнајте какво вам је здравље и колико ћете живјети!

Тест седења и устајања може вам се на први поглед чинити као нешто сасвим безазлено, али ова једноставна вежба заправо одређује у каквој сте форми и какво је ваше здравствено стање!

Осмислио га је Клаудио Жил Арахо, доктор из Бразила који је сигуран да ова вежба може да вам покаже и колико ћете живети, јер овим кратким тестом можете измерити вашу снагу, флексибилност и равнотежу, односно све оно што чини основу форме.

У тврдње доктора Клаудија верује и фитнес инструктор Дан Рејнан, који је у видеу све објаснио и показао.

Да бисте извелиу овај тест, обуците удобне, памучне ствари, седите на под и прекрстите ноге савијене у колену. Затим устаните, али се трудите да се што мање помажете другим деловима тела, покушајте да се подигнете само ногама и да одржите равнотежу.

Почињете са десет поена, а за сваку "грешку" морате их одузети. На пример, за губљење равнотеже одузима се пола бода. По један поен одузмите ако се потпомогнете руком, коленом или било којим другим делом тела.

Ако вам резултат износи од 8 до 10, ваше стање је одлично и, према мишљењу изумитеља вежбе, живећете дуго. Од 3.5 до 7.5 поена показује слабу физичку кондицију и равнотежу, као и 6 пута већи ризик од преране смрти, у односу на људе са одличним резултатом.

Али, уколико вам је резултат од 0 до 3, то је заиста упозоравајуће!

У видеу погледајте како се тачно изводи вежба и сабира резултат, па у зависности од броја поена, предузмите нешто!

Извор: Курир стил

Коментари / 0

Оставите коментар