У Србији хапшења због дјечије порнографије

У наставку акције „Армагедон", припадници Министарства унутрашњих послова Србије, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду,ухапсили су шест особа које се сумњиче за дистрибуцију дјечије порнографије.

Србија 12.05.2015 | 22:45
У Србији хапшења због дјечије порнографије

Како се наводи у саопштењу МУП-а, припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду претресли су станове и друге просторије и привремено одузели рачунаре и другу дигиталну опрему шест особа.

У саопштењу МУП-а се наводи да се ради о Н. Т. (20) из Хајдукова код Суботице, Т. К. (35) из Новог Кнежевца, Б. Б. (27) из Суботице, Т. Ж. (64) из Београда, Л. Б. (26) из Баточине и Д. Д. (54) из Пожаревца, за које постоје основи сумње да су у дужем временском периоду са Интернета прибављали и дистрибуирали порнографски материјал настао сексуалним искоришћавањем малољетних лица.

"Код свих осумњичених је, у току акције, пронађена већа количина материјала са дјечјом порнографијом. Дио материјала чуван је у криптованим фолдерима, дио је у међувремену обрисан, а дио је чуван на ДВД медијима, који су пронађени у претресу", прецизирано је у саопштењу.

На основу наредбе суда, додаје се, уређаји за аутоматску обраду података и опреме на којој се чувају електронски записи, а на којој је пронађен материјал са дечјом порнографијом, одмах је привремено одузет.
Осумњичени се терете да су фото и видео материјале настале сексуалном експлоатацијом дјеце углавном прибављали, размијењивали и дистрибуирали на интернету.

На основу одлуке Вишег јавног тужилаштва у Београду, Посебног тима за борбу против високотехнолошког криминала, шесторица осумњичених лишени су слободе и одређена им је мјера задржавања до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени на саслушање надлежном тужиоцу.

Акција „Армагедон“, усмерена на сузбијање дјечије порнографије на интернету, како тврде у МУП-у, биће настављена.

 

Коментари / 0

Оставите коментар