Тузла: Притвор за помоћника министра

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор помоћнику министра индустрије, енергетике и рударства Тузланског кантона Бахиру Имамовићу, осумњиченим да је узео мито од руководиоца предузећа "Тузла-кварц".

Босна и Херцеговина 11.05.2015 | 13:10
Тузла: Притвор за помоћника министра

Одлучујући о приједлогу Тужилаштва БиХ за одређивање притвора, Суд БиХ је донио рјешење којим се прогласио стварно ненадлежним за поступање у кривичном предмету против Имамовића. 

Притвор Имамовићу одређен је због бојазни да ће, ако се нађе на слободи, уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, односно да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке. 

Суд је саопштио да притвор може трајати до 7. јуна. 

Имамовића су 7. маја ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ СИПА у акцији "Кварц" приликом примања мита од 10.000 КМ од укупно 30.000 КМ, које је требало да узме од руководиоца предузећа "Тузла-кварц" из Тузле. 

Осумњичени је тражио 30.000 КМ да би као помоћник министра злоупотријебио овлаштења и провео процедуру у којој би овом предузећу омогућио концесију за експлоатацију кварцног пијеска на подручју Тузланског кантона. 

Он је у више наврата контактирао са представником предузећа од којег је тражио да подигне кредит од 30.000 КМ и преда њему, а заузврат би била неометано реализована процедура за добијање концесије. 

Имамовић је осумњичен за кривично дјело примање дара и других облика користи.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар