Велики дан за Србију и српску војску

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас да је Парада побједника у Москви, поводом 70 година од побједе над фашизмом, на којој су учествовали и припадници српске Гарде, велики дан за Србију и њену војску.

Србија 09.05.2015 | 20:22
Велики дан за Србију и српску војску

"Ово је био велики дан за Србију, за српску војску, за нашу историју, која је бар у последња два века проткана сарадњом са Русијом и руским народом", рекао је Николић новинарима у Москви.

Николић је рекао да је српска делегација прославила 70 година побједе над фашизмом, највећим злом у прошлом вијеку, у друштву представника многих народа који су дали допринос да се то зло уништи.

Он је истакао да је допринос Црвене армије побједи над нацизмом био немјерљив, јер та војска себи није постављала границе, знајући да нема ко да ослободи Европу ако они не стигну у Берлин.

Говорећи о сусрету са руским предсједником Владимиром Путином, Николић је навео да Србија има пуну подршку Русије за све што ради.

"Та подршка у међународној заједници је сасвим довољна. Све остале борбе Србија ће сама извојевати, али је довољно кад зна да нас на цедилу није оставила Русија и да уз ту подршку можемо да остварујемо своје историјско међународно право, да сачувамо суверенитет и интегритет", рекао је Николић.

Комадант националног ешалона Војске Србије пуковник Владимир Вукајловић изјавио је за "Блиц" да је сан сваког војника да доживи оно што су припадници Гарде Војске Србије доживјели на данашњој Паради побједника у Москви.

"Стати у строј и марширати са скоро 16.000 људи и десет ешалона мислим да то сваки војник жели да доживи", рекао је Вукајловић, комадант гардијског батаљона.

Припадник Гарде Војске Србије поручник Александра Мишић, једна од двије жене које су учествовале у паради, истиче да је то био највећи догађај у њеној каријери.

Ешалон Гарде Војске Србије, који је марширао данас Црвеним тргом, чинило је 75 официра, подофицира и професионалних војника.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Патриота

09.05.2015 20:56

Овако се представља своја земља ко један да се сви угледамо на ове људе и кроз живот

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоцак

09.05.2015 23:14

Браво за сваки корак,браво за све учеснике величанствене параде !!! Урааааа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

хт

10.05.2015 02:09

Ватрогасци из Вуковара их згазе ко будала шешир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

заледје

10.05.2015 07:10

Николиц на паради антифасизма?

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

10.05.2015 13:36

Представљати Четрврту Армију Европе на страни победника траба да част и понос свих нас.

ОДГОВОРИТЕ