Veliki dan za Srbiju i srpsku vojsku

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Parada pobjednika u Moskvi, povodom 70 godina od pobjede nad fašizmom, na kojoj su učestvovali i pripadnici srpske Garde, veliki dan za Srbiju i njenu vojsku.

Srbija 09.05.2015 | 20:22
Veliki dan za Srbiju i srpsku vojsku

"Ovo je bio veliki dan za Srbiju, za srpsku vojsku, za našu istoriju, koja je bar u poslednja dva veka protkana saradnjom sa Rusijom i ruskim narodom", rekao je Nikolić novinarima u Moskvi.

Nikolić je rekao da je srpska delegacija proslavila 70 godina pobjede nad fašizmom, najvećim zlom u prošlom vijeku, u društvu predstavnika mnogih naroda koji su dali doprinos da se to zlo uništi.

On je istakao da je doprinos Crvene armije pobjedi nad nacizmom bio nemjerljiv, jer ta vojska sebi nije postavljala granice, znajući da nema ko da oslobodi Evropu ako oni ne stignu u Berlin.

Govoreći o susretu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Nikolić je naveo da Srbija ima punu podršku Rusije za sve što radi.

"Ta podrška u međunarodnoj zajednici je sasvim dovoljna. Sve ostale borbe Srbija će sama izvojevati, ali je dovoljno kad zna da nas na cedilu nije ostavila Rusija i da uz tu podršku možemo da ostvarujemo svoje istorijsko međunarodno pravo, da sačuvamo suverenitet i integritet", rekao je Nikolić.

Komadant nacionalnog ešalona Vojske Srbije pukovnik Vladimir Vukajlović izjavio je za "Blic" da je san svakog vojnika da doživi ono što su pripadnici Garde Vojske Srbije doživjeli na današnjoj Paradi pobjednika u Moskvi.

"Stati u stroj i marširati sa skoro 16.000 ljudi i deset ešalona mislim da to svaki vojnik želi da doživi", rekao je Vukajlović, komadant gardijskog bataljona.

Pripadnik Garde Vojske Srbije poručnik Aleksandra Mišić, jedna od dvije žene koje su učestvovale u paradi, ističe da je to bio najveći događaj u njenoj karijeri.

Ešalon Garde Vojske Srbije, koji je marširao danas Crvenim trgom, činilo je 75 oficira, podoficira i profesionalnih vojnika.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Patriota

09.05.2015 20:56

Ovako se predstavlja svoja zemlja ko jedan da se svi ugledamo na ove ljude i kroz život

ODGOVORITE
Name

focak

09.05.2015 23:14

Bravo za svaki korak,bravo za sve učesnike veličanstvene parade !!! Uraaaaa..

ODGOVORITE
Name

ht

10.05.2015 02:09

Vatrogasci iz Vukovara ih zgaze ko budala šešir.

ODGOVORITE
Name

zaledje

10.05.2015 07:10

Nikolic na paradi antifasizma?

ODGOVORITE
Name

007

10.05.2015 13:36

Predstavljati Četrvrtu Armiju Evrope na strani pobednika traba da čast i ponos svih nas.

ODGOVORITE