Ђура се пробудио! И пита Управу црно-бијелих...

Што нисте приказали и где је новац од Шкулетића? “Можда постоје анекси уговора које нисмо добили”, појашњава Иван Маричић, члан Управног одбора црно-белих.

Фудбал 09.05.2015 | 09:20
Ђура се пробудио! И пита Управу црно-бијелих...

Објављивање пресека финансијског стања у Партизану изазвало је различите коментаре у јавности. Једни су зачуђени што је реални дуг црно-белих 12.000.000 евра, други верују да је и већи, а бивши председник клуба из Хумске, Драган Ђурић, поручује да је драстично мањи. И као један од аргумената нуди, како каже, непрецизне дефиниције које се тичу потраживања средстава.

Подсетимо, члан Управног одбора (и у претходном и у актуелном сазиву) Иван Маричић открио је да Партизан за наплату има 6.800.000 евра, међутим, да је само 2.800.000 наплативо.
"А шта ћемо са новцем који је ушао у клуб на име трансфера Петра Шкулетића у Локомотиву", пита Драган Ђурић, бивши председник црно-белих. "Реч је о 4.000.000 евра која су ушла у клуб почетком фебруара, после његовог одласка у Русију. А тек да подсетим, Шкулетића је баш претходна управа вратила у Партизан".

До неспоразума између садашњих и бивших челника вероватно је дошло што је финансијски извештај закључен на дан 31. децембра 2014. (дакле, пре трансфера Шкулетића), али Ђурић инсистира да се јавности представе комплетни подаци.
"Партизан ће тек да добије новац од УЕФА,затим од трансфера Лазара Марковића, Матије Настасића, уговора са Аренаспортом и Адидасом, добиће и проценат од одласка Александра Митроивћа из Андерлехта, а све је те послове склапала претходна управа. То значи да је дуг мањи него што је приказано. Затим, у делу где су приказане обавезе према повезаним лицима представљен је непостојећи дуг од 110.000.000 динара. На истом месту је и дуг према једној компанији од 45.000.000 динара, а наводи се касније како иста фирма дугује Партизану 10.000.000 динара", појаснио је Ђурић.

С друге стране, у изјави за Курир члан Управног одбора Иван Маричић на ове тврдње бившег председника реплицирао је:
"Извештај који смо представили урађен је на основу доступних папира и уговора. Уколико постоје неки анекси, које Драган Ђурић поседује нека их достави. Могуће је да негде на стадиону постоје одређени уговори које нисмо добили, иако смо захтевали да нам се све достави. Верујте, неће бити никакав проблем да признамо грешку. Штавише, биће нам драго, свима нама је у интересу да ситуација у Партизану буде што боља".

Коментари / 0

Оставите коментар