Ни Телетовић не зна хоће ли играти ЕП?!

Капитен “змајева” Мирза Телетовића рекао да ће тек након што пронађе нови клуб или продужи уговор са Нетсима одлучити да ли ће играти на Еуробаскету. "Европа ме не интересује, остаћу у НБА", поручио је он.

Кошарка 08.05.2015 | 22:45
Ни Телетовић не зна хоће ли играти ЕП?!

Кошаркашки капитен репрезентације Босне и Херцеговине и играч Бруклин Нетса, разговарао је данас с новинарима о болести с којом се изборио, будућем ангажману у НБА лиги и репрезентацији БиХ.
Подсјећамо, Телетовићу је током ове сезоне у најјачој кошаркашкој лиги на свијету дијагностицирана емболија плућа, од које се играч Бруклина успјешно опоравио.

"Не желим пуно причати о томе јер нисам доктор и не могу говорити тачно те ствари. Опоровак је предвиђен на три до шест мјесеци. Угрушак сам добио од ударца у кук у једној утакмици, па је угрушак отишао у лијеви лист, па се вратио у плућа. Срећом на вријеме смо открили", казао је Телетовић.

"Имао сам прилику да одиграм неколико утакмица, нисам пуно играо, али сам се успјешно вратио тренинзима што је најважније", истакао је Телетовић.

Наш најбољи кошаркаш до 30. јуна је уговором везан за Нетсе, а како је истакао, жели остати у НБА.

Мирза, како је појаснио медијима, тренутно има статус "Рестрицтед фрее агента" што значи да

Нетси имају право купње, над другим НБА клубовима. Нетси тако имају прилику да "поклопе" сваку понуду других НБА клубова.

"Моја жеља је да останем у Нетсима. Познајем град, играче и организација је сјајна, што се видјело током ове моје повреде", рекао је Телетовић и додао да ће се више знати на љето, али да европски клубови у овом тренутку не долазе у обзир.

"Европа нам није тренутно интересантна, желим остати у НБА. Има доста екипа које су заинтересоване, али је прерано да говорим које су то екипе", истакао је Телетовић.

Један је од најзаслужнијих што се Босна и Херцеговина пласирала на Еуробаскет ове године, а о томе да ли ће наступити у Француској, Мирза каже: "Ја имам велику жељу да играм на Еуробаскету. Прошао сам квалификације и имали смо јаке тренинге с Душком и било је тешко и напорно на Европском првенству и ја бих желио играти. Међутим зависи доста од тога која ће бити моја екипа".

Он је појаснио да мора проћи љекарске прегледе у будућем клубу, па ће се тек онда знати да ли ће наступити за БиХ.

Тако се пред Душка Ивановића ставља додатни проблем. Од раније је познат "рат" на релацији Јусуф Нуркић - Кошаркашки савез БиХ, а недавно се појавио и проблем с пасошем Нихада Ђедовића.

"Да будем искрен не бих желио да улазим у проблематику шта се дешава око неких играча", казао је Телетовић.

Мирза каже да ће управо играчи бити ти од којих ће зависити резултат на Еуробаскету,

"Као и увијек то зависи од нас. Показали смо у Словенији да можемо да побиједимо било кога. Да побиједнимо једну Литванију. Све зависи од тога ко ће све да се одазове и ко ће да буде у репрезентацији", рекао је капитен кошаркашких "змајева".

Телетовић ће ове године бити амбасадор Спортских игара младих.

"Велика ствар је имати ту привилегију да радиш с младим људима и објаснити им да када напорно раде имају прилику да у било којој области, направиш нешто у животу. Дружење с дјецом је опуштајуће и увијек интересантно", казао је Телетовић.

Он је данас био у друштву Дениса Аговића, младића са церебралном парализом, који ће учествовати на трци у Авазовом торњу и на тај начин поручити да је све могуће кад се хоће.

Телетовић се на крају се присјетио колико му је значило када је као дијете у његову родну Јабланицу долазио бивши фудбалски репрезентативац БиХ Хасан Салихамиџић, те како се нада да ће на тај начин и он позитивно утјецати на нове нараштаје спортиста у БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирза са паркинга

09.05.2015 00:37

Здрав нам био краљу.

ОДГОВОРИТЕ