Сутра о кредиту за дуг пољопривредницима

Одборници Скупштине града Бијељина разматраће сутра захтјев градске управе за подизање краткорочног кредита од пола милиона КМ, којим би се исплатили дугови за прошлогодишње подстицаје пољопривредницима Семберије.

Република Српска 07.05.2015 | 21:52
Сутра о кредиту за дуг пољопривредницима

Уколико буде обезбијеђена подршка одборника и добијена сагласност Министарства финансија Републике Српске кредит ће бити подигнут са роком отплате од пет мјесеци, уз максималну номиналну камату од два одсто и уз мјесечни ануитет за враћање кредита од 101.000 КМ.

Најављено је да ће новац за отплату овог кредита бити планиран кроз ребаланс градског буџета за ову годину.

У образложењу одлуке, која ће бити понуђена одборницима на сутрашњој сједници, подсјећа се да град може краткорочно да се задужи под условом да краткорочни дуг није већи од пет одсто редовних прихода из претходне године, што је испоштовано.

Бијељина нема неотплаћених краткорочних кредита, а по дугорочним кредитима град је задужен око 42 милиона КМ.

Одборницима ће бити понуђена на усвајање и одлука о гаранцији градске управе за кредитно задужење Бање "Дворови" од 463.500 КМ.

Кредит би био реализован по номиналној каматној стопи од 11 одсто, са роком отплате од пет година.

Новац би био искориштен за финансирање обавеза које су настале усљед поплава у Семберији прошле године и за предузимање активности на консолидацији пословања Бање.

Штете од поплава у Бањи "Дворови" процијењење су на више од 600.000 КМ.

У скупштинском материјалу се наводи да је тренутно годишња изложеност града Бијељина дугу по издатим гаранцијама за отплате дугова 2,8 милиона КМ.

Град Бијељина је оснивач и власник Бање "Дворови".

Сједница Скупштине града заказана је за 10.00 часова.

(Инфо БН)

Коментари / 0

Оставите коментар