Зашто је ова фотографија и "тужна" и "слатка"

Док су једни рекли да је фотографија “слатка“, други да је “срцепарајућа“, трећи на њој виде “тужну“ и “страшну“ реалност која осликава дешавања на улицама Балтимора.

Свијет 06.05.2015 | 10:45
Зашто је ова фотографија и "тужна" и "слатка"

“Многи мисле да је слика слатка. Ја сам је усликала и мислим да је трагична“, написала је на Твитеру Аманда Мур о фотографији коју је начинила у петак и поделила је на друштвеним мрежама пише УСА Тодаy.

Фотографија је усликана након што су власти Балтимора објавиле подизање оптужнице против шесторице полицајаца који се сумњиче за смрт Афроамериканца Фредија Греја(25).

Мур је усликала црну девојчицу која се игра поред белог војника. Он седи и делује као да се игра са девојчицом. Аутоматска пушка је наслоњена на њега, а цев је уперена у земљу на неколико центиметара од девојчице.

“Једоноставно сам сматрала да је то чудно и да је стварно тужно. Било је тужно за гардисту зато што су морали да буду ту и било је тужно за Балтимор. И било је тужно објашњавати нашој деци шта се догађа“, казала је Мурова.

Извор: Србија данас

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

позитивна нада

06.05.2015 10:08

Кад избацимо из главе све сто нам се намеце кад се препустимо својим добрим мислима тад осјетимо неописиву доброту којом моземо да зрацимо.

ОДГОВОРИТЕ