Zašto je ova fotografija i "tužna" i "slatka"

Dok su jedni rekli da je fotografija “slatka“, drugi da je “srceparajuća“, treći na njoj vide “tužnu“ i “strašnu“ realnost koja oslikava dešavanja na ulicama Baltimora.

Svijet 06.05.2015 | 10:45
Zašto je ova fotografija i "tužna" i "slatka"

“Mnogi misle da je slika slatka. Ja sam je uslikala i mislim da je tragična“, napisala je na Tviteru Amanda Mur o fotografiji koju je načinila u petak i podelila je na društvenim mrežama piše USA Today.

Fotografija je uslikana nakon što su vlasti Baltimora objavile podizanje optužnice protiv šestorice policajaca koji se sumnjiče za smrt Afroamerikanca Fredija Greja(25).

Mur je uslikala crnu devojčicu koja se igra pored belog vojnika. On sedi i deluje kao da se igra sa devojčicom. Automatska puška je naslonjena na njega, a cev je uperena u zemlju na nekoliko centimetara od devojčice.

“Jedonostavno sam smatrala da je to čudno i da je stvarno tužno. Bilo je tužno za gardistu zato što su morali da budu tu i bilo je tužno za Baltimor. I bilo je tužno objašnjavati našoj deci šta se događa“, kazala je Murova.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pozitivna nada

06.05.2015 10:08

Kad izbacimo iz glave sve sto nam se namece kad se prepustimo svojim dobrim mislima tad osjetimo neopisivu dobrotu kojom mozemo da zracimo.

ODGOVORITE